Archief 2014

Erik de Boer overleden

Datum: 31 december 2014

Erik de Boer overleden

(29 dec. 2014) - Op de avond van 30 december bereikte ons het bericht dat Erik de Boer op 29 december op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct in zijn woning in Rotterdam is overleden.

Aquila SFN top in Mechelen

Datum: 31 december 2014

(30 dec. 2014) - Er past ons inziens, gelet op het bovenstaande, enige ingetogenheid over de voortreffelijke prestaties tijdens het CSI 5* in Mechelen van Aquila SFN en Wout-Jan van der Schans. Op de openingsdag bleef de combinatie zonder hindernisfouten en noteerde één strafpunt voor het overschrijden van de tijd, waardoor ze als negende eindigden in een veld met 38 starters.

Zenith SFN in de race voor verkiezing KWPN Paard van het Jaar 2014

Datum: 22 december 2014

(22 dec. 2014) - Aan het einde van ieder jaar zijn er allerlei verkiezingen en Jeroen Dubbeldam heeft vorige week een hele mooie titel weten te verwerven: de Reem Acra Athlete of the Year Award, die aan hem werd overhandigd op de General Assembly van de FEI.

Het jaar 2014

Datum: 22 december 2014

(22 dec. 2014) - Terugkijkend op 2014 dan is dat een jaar dat het SFN meer heeft gebracht dan waarop we bij de oprichting hadden kunnen en mogen rekenen. In 2014 bleek dat de sportieve formule van het SFN werkt en we hebben dat nog meer inhoud kunnen geven door te besluiten Zenith SFN niet te verkopen voor de Olympische Spelen van 2016.

Morgen NOS/NOC*NSF Sportgala NPO 1, 20.30 uur

Datum: 15 december 2014

Dinsdagavond 16 december wordt in de RAI in Amsterdam het NOS/NOC*NSF Sportgala gehouden, dat live wordt uitgezonden op NPO 1 vanaf 20.30 uur.

Jeroen Dubbeldam onderscheiden met Reem Acra Athlete of the Year Award

Datum: 15 december 2014

(14 dec) - Afgelopen weekeinde vond in Baku,  de hoofdstad van Azerbeidzjan, de General Assembly plaats van de FEI. Voor de FEI was de verkiezing van de nieuwe voorzitter het belangrijkste onderwerp van de agenda. De Belg Ingmar de Vos kreeg als opvolger van prinses Haya een groot mandaat van de vergadering, want hij werd met 98 van de 131 uitgebrachte stemmen tot voorzitter gekozen.

Hester Klompmaker en Djumpsina SFN

Datum: 15 december 2014

Tolbert (13 dec) - Afgelopen week draaiden Hester Klompmaker en Djumpsinaweer een tweetal oefenparcoursjes in de Hedde Jan Cazemier manege in Tolbert. Zij bracht de schimmel aan de start van een M- en daarna van een Z-parcours en bleven in beide wedstrijden tweemaal gemakkelijk foutloos.

Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

Datum: 01 december 2014

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar.

Wout-Jan van der Schans op dreef met Aquila SFN

Datum: 01 december 2014

Madrid (29 nov.) - Tijdens de Madrid Horse Week kwamen Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN in actie. Op de openingsdag bracht Wout-Jan Aquila SFN aan de start van een 1.45 m. wedstrijd en dankzij een foutloze vlotte rit eindigden ze als vijfde in een wedstrijd met ruim 80 starters. 

Zenith SFN op zoek naar topvorm

Datum: 24 november 2014

Stuttgart (23 nov.) - Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN namen afgelopen weekeinde deel aan de Stuttgart Masters, waar op zondagmiddag een wereldbekerwedstrijd op het programma stond.

Barrista SFN gearriveerd bij Jesper Romp

Datum: 24 november 2014

Tubbergen (22 nov.) - Afgelopen week is Barista SFN overgebracht naar de BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen. Jesper Romp gaat de merrie van Harley x Emilion, die eerst aan de goede zorgen van Sjaak Sleiderink was toevertrouwd, vanaf nu rijden.

Aquila SFN mee naar Madrid

Datum: 24 november 2014

(24 nov.) - Komend weekeinde staat in Madrid de zesde wedstrijd op het programma in het kader van de Longines FEI wereldbeker voor springruiters. Wout-Jan van der Schans neemt daar deel met Capetown en Aquila SFN.

Bengel SFN met één foutje in Mariënheem

Datum: 24 november 2014

Mariënheem (23 nov.) - Chantal Regter en Bengel SFN namen afgelopen week deel aan een wedstrijd in Mariënheem. In de Grote Prijs liepen ze tegen één springfoutje aan en eindigden als 13e.

Jeroen Dubbeldam genomineerd als Reem Acra Best Athlete

Datum: 17 november 2014

LAUSANNE (KNHS) - Vier hippische sporters zijn genomineerd voor de titel 'Reem Acra Best Athlete 2014'. Onder hen regerend wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam, die ook deel uitmaakte van het goud winnende Nederlandse team op het EK en lid was van het team dat in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie wist te winnen.

Jumping Indoor Maasticht

Datum: 17 november 2014

Maastricht (16 nov. 2014) - Op de openingsdag van JIM overheersten gemengde gevoelens: blij om de zege van Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN en een lichte teleurstelling over de één na laatste plaats van Aquila SFN met Wout-Jan van der Schans in die zelfde wedstrijd. 

Djumpsina SFN heeft zijn eerste wedstrijden er op zitten

Datum: 17 november 2014

(15 nov. 2014) - De schimmel Djumpsina SFN is in haar eerste wedstrijden met Hester Klompmaker van start gegaan. "Ik heb haar zaterdag een week geleden meegenomen naar een L-wedstrijd in Zwaagwesteinde en daarin waren we foutloos.

Chantal Regter wint met Bengel SFN in Saasveld

Datum: 17 november 2014

Saasveld (15 nov. 2014) - In de geheel gerenoveerde Ankerhal in Saasveld wisten Chantal Regter en Bengel SFN het hoofdnummer van de Twentse Ruiterdagen te winnen.

Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Datum: 10 november 2014

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

Barista SFN naar Jesper Romp

Datum: 04 november 2014

Pesse (4 nov. 2014) - Door het vertrek van Sjaak Sleiderink bij Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam heeft de directie van het SFN na overleg met haar selecteurs besloten om de in 2006 geboren merrie Barista SFN (Harley x Emilion) onder te brengen bij Jesper Romp.

Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN presteren goed in Lyon

Datum: 03 november 2014

Lyon (2 nov. 2014) - Afgelopen weekeinde was in Lyon de derde wedstrijd in het kader van de Longines FEI wereldbeker. Wout-Jan van der Schans nam aan die wedstrijd deel met Capetown en werd voortreffelijk tweede. Als tweede paard had hij Aquila SFN mee-genomen en daarmee presteerde hij ook dermate goed dat hij uiteindelijk werd uitgeroepen tot beste ruiter van het concours.

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.