Erik de Boer overleden

(29 dec. 2014) - Op de avond van 30 december bereikte ons het bericht dat Erik de Boer op 29 december op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct in zijn woning in Rotterdam is overleden.

 

Erik de Boer was tijdens zijn arbeidzame leven werkzaam als directeur van Van Lanschot bankiers in Rotterdam en had een sterke binding met het paard en de springsport. Erik was altijd op het Rotterdamse CHIO te vinden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij door "zijn" bank werd verzocht zitting te nemen in de nog te vormen directie van het Springpaarden Fonds Nederland. Vanaf het beginstadium van het SFN werkte Erik als een paard om zijn bijdrage te leveren aan iets waarin hij zijn ziel en zaligheid kwijt kon. Nooit zullen wij zijn stralende lach vergeten toen in 2009 Utascha SFN onder Eric van der Vleuten de Grote Prijs van Mierlo wist te winnen, het eerste signaal dat we een potentieel absoluut toppaard in onze SFN stal hadden staan. Ook het eerste teken dat de formule van het SFN zou kunnen gaan werken. 

 

Omdat zijn contract bij Van Lanschot bankiers eindigde kwam er een einde aan de directe betrokkenheid van Erik bij het SFN. Privé bleef hij de verrichtingen van de paarden met het achtervoegsel SFN op de voet volgen. Direct na het behalen van de wereldtitels van het Oranje kwartet en Jeroen Dubbeldam in Caen bleek niet alleen die directe betrokkenheid, maar was er ook de tevredenheid dat het initiatief waar hij mede aan de basis had gestaan zo'n sportief succes bleek te zijn geworden. Op 4 oktober jl. was Erik er bij en de stralende lach was niet van zijn gezicht te poetsen. Eric genoot met volle teugen van de paarden en de mensen die het SFN op Erve Dubbeldam had verzameld. Ons niet realiserend dat het de laatste keer zou zijn dat we elkaar ontmoeten.

 

Het SFN heeft in Erik de Boer niet alleen een vriend maar ook één van haar grootste supporters  verloren. Wij, Raad van Commissarissen en directie van het SFN, willen Erik's partner Jos en de verdere nabestaanden heel veel sterkte wensen om dit verlies te dragen.

 

De crematie zal plaatsvinden op dinsdag 6 januari 2015 om 15.30 uur in crematorium Hofwijk, Delftweg 220, Rotterdam.

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.