Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

 

Op de tweede dag liepen ze tegen één springfout aan. Manage De Vossenbos in Wierden was zaterdagavond afgeladen vol toen de Nijwa Grote Prijs van start ging. Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. Onder deze tien ook Chantal en Bengel SFN. In de barrage ging het erg hard, want de eerste starter Siebe Kramer zou uiteindelijk tweede worden, terwijl de tweede starter, de in Nederland wonende Brit Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz, de wedstrijd won. Chantal deed een ultieme poging om net als twee jaar geleden de wedstrijd winnend af te sluiten, maar kwam op de eindstreep een halve seconde tekort en werd uiteindelijk vierde.

 

Een aardige bijkomstigheid van deze Grote Prijs is dat het winnende paard Eurohill's Alcatraz werd gefokt door Christiaan Hendriksen, die als certificaathouder verbonden is aan het SFN. Eurohill's Alcatraz, waarvan Hendriksen nog steeds mede-eigenaar is, is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Naline (v. Polydox). Deze merrie is ook de moeder van Simon, waar eerst Jeroen Dubbeldam succesvol was en nu Beezie Madden. Daarnaast is Naline de moeder van Vigaro, waarmee Sarah Tredennick internationaal springt. Als alles goed verloop worden er volgend jaar, door middel van embryotransplantatie, drie veulens geboren uit deze merrie. Eén van de Mr. Blue-nakomeling VDL Zirocco Blue N.O.P. en twee van Kannan (Voltaire x Nimmerdor). In 2013 werden er al twee veulens geboren, beiden met Numero Uno als vader, en dit jaar een nakomeling van Zirocco Blue en eentje van Kannan. De eerst drie zijn merries en de  Kannan is een hengst.        

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.