Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

 

Op de tweede dag liepen ze tegen één springfout aan. Manage De Vossenbos in Wierden was zaterdagavond afgeladen vol toen de Nijwa Grote Prijs van start ging. Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. Onder deze tien ook Chantal en Bengel SFN. In de barrage ging het erg hard, want de eerste starter Siebe Kramer zou uiteindelijk tweede worden, terwijl de tweede starter, de in Nederland wonende Brit Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz, de wedstrijd won. Chantal deed een ultieme poging om net als twee jaar geleden de wedstrijd winnend af te sluiten, maar kwam op de eindstreep een halve seconde tekort en werd uiteindelijk vierde.

 

Een aardige bijkomstigheid van deze Grote Prijs is dat het winnende paard Eurohill's Alcatraz werd gefokt door Christiaan Hendriksen, die als certificaathouder verbonden is aan het SFN. Eurohill's Alcatraz, waarvan Hendriksen nog steeds mede-eigenaar is, is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Naline (v. Polydox). Deze merrie is ook de moeder van Simon, waar eerst Jeroen Dubbeldam succesvol was en nu Beezie Madden. Daarnaast is Naline de moeder van Vigaro, waarmee Sarah Tredennick internationaal springt. Als alles goed verloop worden er volgend jaar, door middel van embryotransplantatie, drie veulens geboren uit deze merrie. Eén van de Mr. Blue-nakomeling VDL Zirocco Blue N.O.P. en twee van Kannan (Voltaire x Nimmerdor). In 2013 werden er al twee veulens geboren, beiden met Numero Uno als vader, en dit jaar een nakomeling van Zirocco Blue en eentje van Kannan. De eerst drie zijn merries en de  Kannan is een hengst.        

 

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.