Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

 

Op de tweede dag liepen ze tegen één springfout aan. Manage De Vossenbos in Wierden was zaterdagavond afgeladen vol toen de Nijwa Grote Prijs van start ging. Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. Onder deze tien ook Chantal en Bengel SFN. In de barrage ging het erg hard, want de eerste starter Siebe Kramer zou uiteindelijk tweede worden, terwijl de tweede starter, de in Nederland wonende Brit Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz, de wedstrijd won. Chantal deed een ultieme poging om net als twee jaar geleden de wedstrijd winnend af te sluiten, maar kwam op de eindstreep een halve seconde tekort en werd uiteindelijk vierde.

 

Een aardige bijkomstigheid van deze Grote Prijs is dat het winnende paard Eurohill's Alcatraz werd gefokt door Christiaan Hendriksen, die als certificaathouder verbonden is aan het SFN. Eurohill's Alcatraz, waarvan Hendriksen nog steeds mede-eigenaar is, is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Naline (v. Polydox). Deze merrie is ook de moeder van Simon, waar eerst Jeroen Dubbeldam succesvol was en nu Beezie Madden. Daarnaast is Naline de moeder van Vigaro, waarmee Sarah Tredennick internationaal springt. Als alles goed verloop worden er volgend jaar, door middel van embryotransplantatie, drie veulens geboren uit deze merrie. Eén van de Mr. Blue-nakomeling VDL Zirocco Blue N.O.P. en twee van Kannan (Voltaire x Nimmerdor). In 2013 werden er al twee veulens geboren, beiden met Numero Uno als vader, en dit jaar een nakomeling van Zirocco Blue en eentje van Kannan. De eerst drie zijn merries en de  Kannan is een hengst.        

 

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.