Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

 

Op de tweede dag liepen ze tegen één springfout aan. Manage De Vossenbos in Wierden was zaterdagavond afgeladen vol toen de Nijwa Grote Prijs van start ging. Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. Onder deze tien ook Chantal en Bengel SFN. In de barrage ging het erg hard, want de eerste starter Siebe Kramer zou uiteindelijk tweede worden, terwijl de tweede starter, de in Nederland wonende Brit Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz, de wedstrijd won. Chantal deed een ultieme poging om net als twee jaar geleden de wedstrijd winnend af te sluiten, maar kwam op de eindstreep een halve seconde tekort en werd uiteindelijk vierde.

 

Een aardige bijkomstigheid van deze Grote Prijs is dat het winnende paard Eurohill's Alcatraz werd gefokt door Christiaan Hendriksen, die als certificaathouder verbonden is aan het SFN. Eurohill's Alcatraz, waarvan Hendriksen nog steeds mede-eigenaar is, is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Naline (v. Polydox). Deze merrie is ook de moeder van Simon, waar eerst Jeroen Dubbeldam succesvol was en nu Beezie Madden. Daarnaast is Naline de moeder van Vigaro, waarmee Sarah Tredennick internationaal springt. Als alles goed verloop worden er volgend jaar, door middel van embryotransplantatie, drie veulens geboren uit deze merrie. Eén van de Mr. Blue-nakomeling VDL Zirocco Blue N.O.P. en twee van Kannan (Voltaire x Nimmerdor). In 2013 werden er al twee veulens geboren, beiden met Numero Uno als vader, en dit jaar een nakomeling van Zirocco Blue en eentje van Kannan. De eerst drie zijn merries en de  Kannan is een hengst.        

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…