Het jaar 2014

 

(22 dec. 2014) - Terugkijkend op 2014 dan is dat een jaar dat het SFN meer heeft gebracht dan waarop we bij de oprichting hadden kunnen en mogen rekenen. In 2014 bleek dat de sportieve formule van het SFN werkt en we hebben dat nog meer inhoud kunnen geven door te besluiten Zenith SFN niet te verkopen voor de Olympische Spelen van 2016.

 

Jeroen Dubbeldam zei daarover in een interview met  de Paardenkrant: "Het SFN is de ideale eigenaar. Als ze eenmaal de keus hebben gemaakt om een paard ergens neer te zetten vertrouwen ze op het management van die ruiter. Mij laten ze heel vrij in de keuzes waar ik rijd en wanneer. Natuurlijk wordt er wel overlegd naar welk doel wordt toegewerkt, maar er zit geen druk op om koste wat kost te presteren". Even verderop stelt hij: "Het idee achter het SFN is goed. Paarden behouden voor de Nederlandse sport. In ieder geval tot een bepaald moment. Daar hoort ook bij dat paarden op een bepaald moment weer op de markt komen. Het probleem is dat het SFN veel vaker in de media komt dan een gewone springstal die precies hetzelfde doet. Sterker nog: het SFN heeft veel minder paarden gehad dan de gemiddelde springstal, misschien waren het er een stuk of 15. Daar zaten Utascha SFN en Zenith SFN bij. Welke stal kan zeggen dat twee van de vijftien paarden grote toppers waren? Dat is een hoog gemiddelde lijkt mij".

 

Wij gaan het jaar 2015 met een goed gevoel in. Wij hopen dat Zenith SFN, Aquila SFN, Bengel SFN, Chuck Blue SFN, Barista SFN, Eloma's Blue SFN, Diablo SFN en Djumpsina SFN een in alle opzichten mooi jaar tegemoet gaan en dat zij zich blijven ontwikkelen om onze hoop en verwachtingen waar te mogen maken.

 

Raad van Commissarissen directie van het SFN wensen u en allen die u lief zijn een hele fijne kerst, een gezellige jaarwisseling en een in alle opzichten voorspoedig 2015!

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.