Het jaar 2014

 

(22 dec. 2014) - Terugkijkend op 2014 dan is dat een jaar dat het SFN meer heeft gebracht dan waarop we bij de oprichting hadden kunnen en mogen rekenen. In 2014 bleek dat de sportieve formule van het SFN werkt en we hebben dat nog meer inhoud kunnen geven door te besluiten Zenith SFN niet te verkopen voor de Olympische Spelen van 2016.

 

Jeroen Dubbeldam zei daarover in een interview met  de Paardenkrant: "Het SFN is de ideale eigenaar. Als ze eenmaal de keus hebben gemaakt om een paard ergens neer te zetten vertrouwen ze op het management van die ruiter. Mij laten ze heel vrij in de keuzes waar ik rijd en wanneer. Natuurlijk wordt er wel overlegd naar welk doel wordt toegewerkt, maar er zit geen druk op om koste wat kost te presteren". Even verderop stelt hij: "Het idee achter het SFN is goed. Paarden behouden voor de Nederlandse sport. In ieder geval tot een bepaald moment. Daar hoort ook bij dat paarden op een bepaald moment weer op de markt komen. Het probleem is dat het SFN veel vaker in de media komt dan een gewone springstal die precies hetzelfde doet. Sterker nog: het SFN heeft veel minder paarden gehad dan de gemiddelde springstal, misschien waren het er een stuk of 15. Daar zaten Utascha SFN en Zenith SFN bij. Welke stal kan zeggen dat twee van de vijftien paarden grote toppers waren? Dat is een hoog gemiddelde lijkt mij".

 

Wij gaan het jaar 2015 met een goed gevoel in. Wij hopen dat Zenith SFN, Aquila SFN, Bengel SFN, Chuck Blue SFN, Barista SFN, Eloma's Blue SFN, Diablo SFN en Djumpsina SFN een in alle opzichten mooi jaar tegemoet gaan en dat zij zich blijven ontwikkelen om onze hoop en verwachtingen waar te mogen maken.

 

Raad van Commissarissen directie van het SFN wensen u en allen die u lief zijn een hele fijne kerst, een gezellige jaarwisseling en een in alle opzichten voorspoedig 2015!

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.