Het jaar 2014

 

(22 dec. 2014) - Terugkijkend op 2014 dan is dat een jaar dat het SFN meer heeft gebracht dan waarop we bij de oprichting hadden kunnen en mogen rekenen. In 2014 bleek dat de sportieve formule van het SFN werkt en we hebben dat nog meer inhoud kunnen geven door te besluiten Zenith SFN niet te verkopen voor de Olympische Spelen van 2016.

 

Jeroen Dubbeldam zei daarover in een interview met  de Paardenkrant: "Het SFN is de ideale eigenaar. Als ze eenmaal de keus hebben gemaakt om een paard ergens neer te zetten vertrouwen ze op het management van die ruiter. Mij laten ze heel vrij in de keuzes waar ik rijd en wanneer. Natuurlijk wordt er wel overlegd naar welk doel wordt toegewerkt, maar er zit geen druk op om koste wat kost te presteren". Even verderop stelt hij: "Het idee achter het SFN is goed. Paarden behouden voor de Nederlandse sport. In ieder geval tot een bepaald moment. Daar hoort ook bij dat paarden op een bepaald moment weer op de markt komen. Het probleem is dat het SFN veel vaker in de media komt dan een gewone springstal die precies hetzelfde doet. Sterker nog: het SFN heeft veel minder paarden gehad dan de gemiddelde springstal, misschien waren het er een stuk of 15. Daar zaten Utascha SFN en Zenith SFN bij. Welke stal kan zeggen dat twee van de vijftien paarden grote toppers waren? Dat is een hoog gemiddelde lijkt mij".

 

Wij gaan het jaar 2015 met een goed gevoel in. Wij hopen dat Zenith SFN, Aquila SFN, Bengel SFN, Chuck Blue SFN, Barista SFN, Eloma's Blue SFN, Diablo SFN en Djumpsina SFN een in alle opzichten mooi jaar tegemoet gaan en dat zij zich blijven ontwikkelen om onze hoop en verwachtingen waar te mogen maken.

 

Raad van Commissarissen directie van het SFN wensen u en allen die u lief zijn een hele fijne kerst, een gezellige jaarwisseling en een in alle opzichten voorspoedig 2015!

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.