Jeroen Dubbeldam genomineerd als Reem Acra Best Athlete

LAUSANNE (KNHS) - Vier hippische sporters zijn genomineerd voor de titel 'Reem Acra Best Athlete 2014'. Onder hen regerend wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam, die ook deel uitmaakte van het goud winnende Nederlandse team op het EK en lid was van het team dat in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie wist te winnen.

 

Naast Dubbeldam zijn genomineerd de Australische Boyd Exell, die de individuele wereldtitel op het WK in Caen voor de derde achtereenvolgende wijze wist te veroveren bij de vierspan menners en in 2014 voor de vijfde maal de wereldbeker finale in die discipline wist te winnen. Ook de Duitser Daniel Deusser, die de wereldbeker finale in Lyon winnend wist af te sluiten en als zesde het WK in Caen beëindigde is genomineerd. De vierde kandidaat voor deze 'Oscar van de hippische sport' is Joanne Eccles, die op de WEG in Caen individueel goud veroverde in de voltige en ook brons won met haar Pas de Deux. Eccles is nu drievoudig wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen en won daarnaast ook nog vier zilveren medailles in de Pas de Deux.

 

Volgens de FEI beschikken de vier genomineerde atleten over buitengewone hippische kwaliteiten en hebben ze de sport naar een hoger niveau getild. De hippische sporter die wordt verkozen is de opvolger van de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin. Eerder werden ook Edward Gal (2010) en Adelinde Cornelissen (2011) al eens uitgeroepen tot Reem Acra Best Athlete.

 

De huldiging zal plaatsvinden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidjaan. De komende dagen zal de FEI bekend maken welke mensen genomineerd zijn voor de titels 'Against All Odds Award', de 'FEI Solidarity Award', de 'Best Groom Award' en de 'Longines Rising Star Award'. De Against All Odds Award zal worden toegekend aan mensen die ondanks hun lichamelijke handicap of hun extreem moeilijke persoonlijke omstandigheden hun hippische ambities hebben waargemaakt. De FEI Solidarity Award wordt toegekend aan een individu of een organisatie die vaardigheden, toewijding en energie hebben gestoken in de expansie van de hippische sport. De Best Groom Award wordt toegekend aan een persoon die altijd achter de schermen met toewijding er voor zorgt dat het de aan hen zorg toevertrouwde paarden aan niets ontbreekt. Deze werd in 2012 toegekend aan de Nederlandse Celia Rijntjes, groom van de Zweendse springruiter Rolf-Göran Bengtsson. De Longines Rising Star Award wordt toegekend aan hippische sporters tussen de 14 en 21 jaar, die hebben bewezen over buitengewone (hippische) talenten te beschikken.

              

 

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.