Jeroen Dubbeldam onderscheiden met Reem Acra Athlete of the Year Award

Baku (14 dec) - Afgelopen weekeinde vond in Baku,  de hoofdstad van Azerbeidzjan, de General Assembly plaats van de FEI. Voor de FEI was de verkiezing van de nieuwe voorzitter het belangrijkste onderwerp van de agenda. De Belg Ingmar de Vos kreeg als opvolger van prinses Haya een groot mandaat van de vergadering, want hij werd met 98 van de 131 uitgebrachte stemmen tot voorzitter gekozen.

 

Na afloop, tijdens het afscheidsdiner, werden er door de FEI vijf Awards uitgereikt. De Reem Acra Athlete of the Year Award werd toegekend aan Jeroen Dubbeldam. Voor deze Award komen sporters uit alle disciplines die de FEI kent in aanmerking, waarvan er 4 werden geselecteerd. Naast Jeroen waren dat de wereldkampioen bij de vierspannen de Australiër Boyd Exell, de winnaar van de wereldbeker springen de Duitser Daniel Deusser en de Britse wereldkampioen in de voltige Joanne Eccles.

 

Dubbeldam behaalde met Zenith SFN naast goud op het WK in Caen ook individueel goud. Ook maakte Jeroen met Zenith SFN deel uit van het team dat een maand later in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup winnend wist af te sluiten. Met zijn individuele wereldtitel, na in 2000 met De Sjiem individueel Olympisch kampioen te zijn geworden, plaatst Jeroen zich temidden van de groten van de springsport, want slechts vier ruiters kunnen bogen deze dubbelslag te hebben geslagen. Hans Günter Winkler werd in 1954 en in 1955 wereldkampioen in Madrid en Aken met Halla en zegevierde in 1956 met Halle op de Olympische Spelen, die in Stockholm plaatsvonden. Vier jaar eerder was het de Fransman Pierre Jonquères d'Oriola die in Helsinki met Ali Baba en in 1964 in Tokio met Lutteur B goud won. In 1966 zegevierde Pierre Jonquères d'Oriola met Pomone op de wereldkampioenschappen, die in Rio de Janeiro werden verreden. Nadat in 1956 de Italiaan Raimondo D'Inzeo in Aken met Merano wereldkampioen was geworden werd hij in 1960 in Rome Olympisch kampioen met Posillipo. De laatste die beide titels op zijn naam heeft staan is Rodrigo Pessoa. Hij zegevierde in Rome op het WK in 1998 met Gandini Lianos om in 2004 in Athene individueel goud te winnen met Baloubet du Rouet.

 

Naast de Reem Acra Best Athlete Award was de Longines Rising Star Award voor de uit Mauritius afkomstige 17-jarige voltigeur Lambert Leclezio. De Best Groom Award toegekend aan de Britse Jackie Potts, die ruim 20 jaar de groom is van William Fox Pitt. De Against all Odds prijs werd toegekend aan de Amerikaanse para dressuuramazone Sydney Collier. De FEI Solidarity Award werd toegekend aan het Hippisch therapeutisch Centre Equal Ark in Singapore.

 

De reactie van Jeroen Dubbeldam na het in ontvangst nemen van de Award uit handen van de naamgeefster Reem Acra: "Ik ben zeer vereerd deze Award in ontvangst te mogen nemen en ik ben er trots op! Terugkijkend op 2014 ben ik vol van trots op mijn paard Zenith SFN en de wijze waarop hij met mij streed. Dit was zijn eerste jaar op het allerhoogste niveau van de sport en Zenith SFN vulde het gat dat ontstond na de verkoop van mijn vorige paard Utascha SFN volledig op". Jeroen volgde de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin op. Eerder werden Edward Gal en Adelinde Cornelissen met deze Award onderscheiden.

 

Der volledige motivatie van de verschillende Awards kunt u vinden op onderstaande link: http://www.fei.org/news/equestrian-heroes-celebrated-fei-awards-gala-2014-presented-longines

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.