Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Rob Ehrens is genomineerd als coach van het jaar en werd Rixt van der Horst genomineerd als Paralympische sporter van het Jaar.

 

Alle direct bij het SFN betrokkenen zijn er trots op dat het SFN een rol van betekenis heeft gespeeld in drie van vier nominaties. Nooit eerder in de geschiedenis van deze verkiezingen werden vier hippische sporters in vier verschillende categorieën genomineerd.  De verkiezing vindt plaats op 16 december en is vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.  

 

Naast het Nederlandse springruiter team zijn voor de titel Sportploeg van het Jaar genomineerd het Nederlands hockeyelftal dames, de achtervolgingsploegen dames en heren in het schaatsen en het Nederlands voetbalelftal. Voor de titel Sportman van het Jaar zijn maar liefst zeven kandidaten genomineerd. Dat zijn naast Jeroen Dubbeldam ook de schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder, de voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. De vier genomineerde Paralympische sporters zijn naast Rixt van der Horst rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. In de strijd om de titel Coach van het Jaar heeft Rob Ehrens concurrentie van Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jack Orie (schaatsen).  

 

De eerste verkiezing van Sportman van het Jaar werd in 1951 gehouden en sindsdien heeft nog nooit een hippische sporter deze prijs in ontvangst mogen nemen. Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1968 werd de titel Sportploeg van het Jaar in het leven geroepen die in 1977 aan de Nederlandse springploeg bestaande uit Toon Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harrie Wouters van den Oudenweijer werd toegekend. In 2002 werden zowel verkiezing van Sportcoach van het Jaar als Paralympische sporter van het Jaar in het leven geroepen. 

 

Alle info met betrekking tot deze verkiezingen treft u aan op: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=18320

 

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.