Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Rob Ehrens is genomineerd als coach van het jaar en werd Rixt van der Horst genomineerd als Paralympische sporter van het Jaar.

 

Alle direct bij het SFN betrokkenen zijn er trots op dat het SFN een rol van betekenis heeft gespeeld in drie van vier nominaties. Nooit eerder in de geschiedenis van deze verkiezingen werden vier hippische sporters in vier verschillende categorieën genomineerd.  De verkiezing vindt plaats op 16 december en is vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.  

 

Naast het Nederlandse springruiter team zijn voor de titel Sportploeg van het Jaar genomineerd het Nederlands hockeyelftal dames, de achtervolgingsploegen dames en heren in het schaatsen en het Nederlands voetbalelftal. Voor de titel Sportman van het Jaar zijn maar liefst zeven kandidaten genomineerd. Dat zijn naast Jeroen Dubbeldam ook de schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder, de voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. De vier genomineerde Paralympische sporters zijn naast Rixt van der Horst rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. In de strijd om de titel Coach van het Jaar heeft Rob Ehrens concurrentie van Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jack Orie (schaatsen).  

 

De eerste verkiezing van Sportman van het Jaar werd in 1951 gehouden en sindsdien heeft nog nooit een hippische sporter deze prijs in ontvangst mogen nemen. Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1968 werd de titel Sportploeg van het Jaar in het leven geroepen die in 1977 aan de Nederlandse springploeg bestaande uit Toon Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harrie Wouters van den Oudenweijer werd toegekend. In 2002 werden zowel verkiezing van Sportcoach van het Jaar als Paralympische sporter van het Jaar in het leven geroepen. 

 

Alle info met betrekking tot deze verkiezingen treft u aan op: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=18320

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.