Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Rob Ehrens is genomineerd als coach van het jaar en werd Rixt van der Horst genomineerd als Paralympische sporter van het Jaar.

 

Alle direct bij het SFN betrokkenen zijn er trots op dat het SFN een rol van betekenis heeft gespeeld in drie van vier nominaties. Nooit eerder in de geschiedenis van deze verkiezingen werden vier hippische sporters in vier verschillende categorieën genomineerd.  De verkiezing vindt plaats op 16 december en is vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.  

 

Naast het Nederlandse springruiter team zijn voor de titel Sportploeg van het Jaar genomineerd het Nederlands hockeyelftal dames, de achtervolgingsploegen dames en heren in het schaatsen en het Nederlands voetbalelftal. Voor de titel Sportman van het Jaar zijn maar liefst zeven kandidaten genomineerd. Dat zijn naast Jeroen Dubbeldam ook de schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder, de voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. De vier genomineerde Paralympische sporters zijn naast Rixt van der Horst rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. In de strijd om de titel Coach van het Jaar heeft Rob Ehrens concurrentie van Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jack Orie (schaatsen).  

 

De eerste verkiezing van Sportman van het Jaar werd in 1951 gehouden en sindsdien heeft nog nooit een hippische sporter deze prijs in ontvangst mogen nemen. Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1968 werd de titel Sportploeg van het Jaar in het leven geroepen die in 1977 aan de Nederlandse springploeg bestaande uit Toon Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harrie Wouters van den Oudenweijer werd toegekend. In 2002 werden zowel verkiezing van Sportcoach van het Jaar als Paralympische sporter van het Jaar in het leven geroepen. 

 

Alle info met betrekking tot deze verkiezingen treft u aan op: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=18320

 

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.