Jeroen Dubbeldam en Nederlands springteam genomineerd NOS-NOC*NSF titels

(29 nov. 2015) -Zowel Jeroen Dubbeldam als het Oranje springkwartet zijn dankzij de gouden individuele en gouden teammedailles die zij behaalden op het EK in Aken genomineerd voor de titel Sportman en Sportploeg van het Jaar.

De titel Sportman van het Jaar bestaat sinds 1951, toen deze werd uitgereikt aan Abe Lenstra, en is nog nooit door een beoefenaar van de hippische sport gewonnen.

 

Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1977 werd de springploeg die dat jaar in Wenen Europees Kampioen werd en die bestond uit Toon Ebben, Johan Heins, Harrie Wouters van den Oudenweijer en Henk Nooren uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Naast Jeroen Dubbeldam werden shorttracker Sjenkie Knegt en BMX'er Niek Kimmann genomineerd. Bij de sportploeg verkiezing ondervindt het springteam concurrentie van de Beachvolleyballers Nummerdor/Varenhorst en het vrouwen waterpoloteam.

 

Met het behalen van de individuele Europese titel is Jeroen Dubbeldam de eerste springruiter na Hans Günter Winkler die zowel individueel Europees-, Wereld- en Olympisch Kampioen werd. Jeroen deed dat in op de OS 2000 met De Sjiem in Sydney, op heet WK in 2014 in Caen en op het EK in 2015 in Aken en die beide laatste malen deed hij dat met SFN Zenith N.O.P. Hans Günther Winkler werd met Halla Wereldkampioen in 1955 toen het WK in Aken werd verreden met 18 ruiters uit elf landen.

Europees Kampioen werd Winkler in Rotterdam1957 met Sonnenglanz met acht ruiters afkomstig uit vijf landen en in het tussenliggende jaar werd Winkler Olympisch Kampioen in Stockholm temidden van 66 ruiters uit 24 landen. Hij maakte op die OS samen met Fritz Thiedemann met Meteor en Alfons Lutke Westhues met Ala ook deel uit van het goud winnende team. In 1960 won Winkler in Rome wederom teamgoud samen met Halla, Fritz Thiedemann met Meteor en Alwin Schockemöhle met Ferdl. Ook in 1964 was er team goud voor Winkler nu met Fidelitas en met de teamgenoten Hermann Schridde met Dozent en Kurt Jarasinski met Torro.

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.