Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN leveren topprestatie

Dublin (7 aug. 2015) - De Furusiyya FEI Nations Cup is objectief gezien de Super League van de mondiale springsport. Afgelopen vrijdag werd de laatste wedstrijd in deze reeks verreden in Dublin en er kwamen acht landen aan de start met teams van vier ruiters.

 

Van die acht landen streden Ierland, Zwitserland, Italië, Spanje  en Groot-Brittannië voor de punten. In de eerste manche wisten elf combinaties foutloos te blijven en in de tweede manche 10. Slechts twee combinaties waren in staat om in beide manches foutloos te blijven. Dat waren de Ier Greg Patrick Broderick met de negenjarige Mha Going Global en Wout-Jan van der Schans met Aquila SFN. Met een foutloze rit in de eerste manche van Vincent Voorn met Quinlan en een foutloze rit in de tweede manche van Henk van de Pol met Willink eindigde Nederland met acht strafpunten op de tweede plaats, achter het Ierse team.

 

Tot zover de zuiver objectieve en feitelijke weergave. De wijze waarop Aquila SFN en Wout-Jan (die een paar week geleden in het Oranje kwartet met Aquila debuteerden tijdens de landenwedstrijd in Mannheim, die geen deel uit maakt van deze reeks) beide manche foutloos blees was vertrouwenwekkend. Hoe ze echter over de hoge hindernissen van Ballsbridge wandelden was in twee woorden samengevat: indrukwekkend en fantastisch. "De oxers waren breed en de steilsprongen waren erg hoog, maar Aquila is echt een geweldig paard en deze twee ritten waren helemaal top. Aquila heeft in beide manches geen paal geraakt. In de tweede manche sprong hij nog beter dan in de eerste. Net alsof Aquila in de eerste manche zelfvertrouwen had getankt, want het voelde allemaal nog net iets zekerder en overtuigder aan", vertelde Wout-Jan.

 

In de Grote Prijs op zondag kreeg kwam Aquila SFN met de hoef net op het lint van de sloot, waardoor de afstand naar de volgende, kort na de sloot staande hindernis, weg was. Ook daar kregen ze een fout, waarop Wout-Jan besloot de strijd te staken. "Het had geen zin meer om door te rijden. Aquila had haar best gedaan en dit foutje op de sloot was een fout die voortkomt uit een gebrek aan ervaring. Jammer, maar niets aan te doen".

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…