Gerrit-Jan Swinkels op 67-jarige leeftijd overleden

De Raad van Commissarissen en directie van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) hebben met diepe verslagenheid kennis genomen van het plotselinge overlijden van de voorzitter van de directie Gerrit-Jan Swinkels.

 

Gerrit-Jan overleed maandagmiddag aan de gevolgen van een val van zijn paard tijdens een buitenrit in de omgeving van Knokke-Heist in België. Het SFN heeft op Pinkstermaandag tijdens het beoefenen van zijn passie, het paardrijden, een intens geliefde vriend en een warm mens verloren.

 

Vanaf het allereerste begin zag Gerrit-Jan de positieve kanten van het SFN en was hij één van de harde werkers om het Fonds van de grond te tillen. Toen het SFN realiteit was geworden werd hem gevraagd om als voorzitter zitting te nemen in de directie. Gerrit-Jan bedacht zich geen seconde en zei ja. Onder zijn bezielende bewind, dat zich kenmerkte door zijn natuurlijke zwier en charme, ontwikkelde het SFN zich tot een krachtige partij binnen de Nederlandse springsport. Daarnaast was het Gerrit-Jan die op een volstrekt natuurlijke wijze de certificaathouders tot een vriendenclub wist samen te smeden.

 

De waarde van Gerrit-Jan Swinkels voor het SFN kan moeilijk in woorden worden uitgedrukt. Nog moeilijker is het om zijn waarde voor de hippische wereld en Indoor Brabant in het bijzonder onder woorden te brengen.

 

Gerrit-Jan wist het onmogelijke waar te maken tijdens zijn periode als wethouder van de gemeente Best. Hij was voorzitter van Indoor Brabant en voorzitter van de directie van het SFN. In het dagelijks leven was hij een gepassioneerd ondernemer. Ook als formateur van het nieuwe college van de provincie Brabant, dat voor het eerst in de geschiedenis geen leden kent die uit het CDA dan wel één van haar voorgangers afkomstig is, was zijn inbreng van onschatbare waarde.

 

Ons past het zijn echtgenote Anja, zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte te wensen dit enorme verlies te verwerken en te dragen. Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn voor de tomeloze energie die Gerrit-Jan aan het SFN, dat hem ook heel veel voldoening heeft geschonken, met heel zijn hart heeft willen geven.

 

Raad van Commissarissen en directie,

 

Henk Rottinghuis, voorzitter

Floris Deckers

Johan Lokhorst

Bert Wassenaar

Jacob Melissen

 

N.B.: Wij zullen u zo snel mogelijk informeren over de uitvaartplechtigheid.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…