Brons voor SFN Zenith N.O.P en 7e plek voor Aquila SFN op NK Mierlo

Mierlo (26 april 2014) - Met twee paarden in de top tien van het Nederlands Kampioenschap springen voor senioren kunnen we uiteindelijk enorm blij zijn, temeer daar er voor de derde ronde begon zelfs nog kansen leken op twee podiumplekken.

 

Juist in die finalewedstrijd gebeuren onverwachte zaken, zoals de val van Frank Schuttert, die na twee wedstrijden het klassement aanvoerde. De 13 strafpunten van Michael Greeve met Whitney BB in de tweede manche waren evenmin voorzien, waardoor Greeve van de tweede plek terugviel naar de 12e plaats in het eindklassement. En ook het foutje van Zenith in de eerste manche was onvoorzien, net zo als het foutje van Aquila in de tweede.

 

Het Nederlands Kampioenschap wordt verreden over drie wedstrijden. In de openingswedstrijd op donderdag die als een jacht wordt verreden zetten Jeroen en SFN Zenith N.O.P. een zeer goede tijd neer, waarmee ze als tweede eindigden, achter Frank Schuttert. Jeroen Dubbeldam reed nergens een meter te veel en datzelfde deed ook Wout-Jan met Aquila SFN niet. Zij noteerden de derde tijd, maar kregen een fout op de hindernis na de overbouwde sloot. Daardoor sloten zij de openingswedstrijd af op de negende plek.

 

De tweede wedstrijd werd ook direct op tijd verreden, maar afgeworpen palen werden niet in strafseconden omgezet. Wout-Jan stuurde Aquila foutloos over het parcours in de vierde tijd, terwijl Jeroen foutloos de negende tijd noteerde. Met de tweede plaats in de tussenstand voor Jeroen en Zenith en de zevende plek voor Wout-Jan en Aquila waren er nog mogelijkheden. Titelverdediger Maikel van der Vleuten nam de tiende plek in de tussenstand in, terwijl Leopold van Asten vijfde stond.

 

In de alles beslissende derde wedstrijd in twee manches raakte Zenith SFN in de eerste omloop de achterste paal van de derde hindernis van de driesprong net iets te zwaar en die viel prompt, waardoor Jeroen van de tweede plek terugviel naar plaats de zesde plek. Wout-Jan, die met één strafpunt de eerste manche haf afgesloten, klom op naar de vierde plek in de tussenstand. In de tweede manche hield Dubbeldam de lei schoon en beëindigde het NK op een totaal van 5.33 p. met een bronzen plak Daarna kwam Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C die ook foutloos wist te blijven en die prestatie was uiteindelijk goed voor zilver. Dat kwam omdat Wout-Jan tegen een fout aanliep. "Aquila sprong net iets te gretig op de VDL oxer, waardoor ik even niet de goede lijn te pakken kreeg naar de daarop volgende steilsprong en we daar een fout kregen. Jammer, maar ik ben super tevreden hoe dit paard op zijn eerste NK aanpakte en fantastisch bleef springen. Ik merk dat hij na een fout op de volgende hindernis nog beter zijn best doet", aldus Van der Schans, die uiteindelijk als zevende met een totaal van 7.80 p. dit NK afsloot. Voor de nummers twee en drie in de tussenstand Michael Greeve en Vincent Voorn waren de druiven in die tweede manche zuur. Quilan van Voorn noteerde negen strafpunten en zakte van de derde plek terug naar tiende plek in de eindstand, terwijl Michael Greeve met Whitney BB de ring verliet met 13 strafpunten en van de tweede plaats terugzakte naar der 12e positie in de eindstand. Toen waren alle ogen gericht op Leopold van Asten met VDL Groep Zidane. Zij konden zich twee tijdfouten permitteren, maar hielde de schade beperkt tot één, waardoor Leopold, die in 2003 al eens Nederlands Kampioen werd, zich kon laten huldigen als de Nederlands Kampioen van 2015. Een fantastisch succes voor Wim van der Leegte, die maar liefst twee paarden met het voorvoegsel VDL Groep op de hoogste treden van het schavot had staan.

 

De samenvatting van Studio Sport van het NK is na ongeveer 27 minuten te zien op onderstaande link: http://www.npo.nl/nos-studio-sport/26-04-2015/POW_01024404    

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…