SFN Zenith N.O.P. is KWPN Paard van het Jaar 2014

Den Bosch (6 febr.) - Op de donderdagavond van de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch werd bekend gemaakt dat SFN Zenith N.O.P. is uitgeroepen tot KWPN Paard van het Jaar 2014. Daaraan voorafgaande presenteerde het SFN zich aan een goed met liefhebbers van de springsport en springpaardenfokkers gevulde hal. Op Aquila SFN (die was reeds in Bordeaux) en Diablo SFN (licht verkouden)  na waren de overige zes SFN paarden present. Zij gaven - van deskundig commentaar voorzien, verzorgd door Emile Hendrix - een korte demonstratie van hun kunnen.

 

Op de website van het KWPN, www.kwpn.nl stond het volgende:

 

SFN Zenith N.O.P. Paard van het Jaar 2014

 

Vanavond was de ontknoping van de KWPN Paard van het Jaar verkiezing. Zenith SFN werd uitgeroepen tot KWPN Paard van het Jaar 2014. Bij de huldiging werden naast de fokkers ook de Raad van Commissarissen, de selecteurs en de aandeelhouders van het Springpaarden Fonds Nederland betrokken. De familie Voort uit Den Ham kreeg de Nimmerdor Trofee uit handen van de fokkers van het KWPN Paard van het Jaar 2013 Valegro, de familie Hanse. Zenith SFN wist afgelopen jaar absoluut geschiedenis te schrijven. De sensibele bruine ruin groeide tijdens de Wereldruiterspelen in Caen in het toernooi en won met het Nederlands team op fantastische wijze goud. Vervolgens plaatste hij zich met zijn ruiter voor de bloedstollende apotheose, ‘de final four’. Hij maakte daarmee de weg vrij voor de individuele gouden medaille voor de man die hem vakkundig tot op het allerhoogste niveau opleidde en daarbij kan laten pieken op het moment dat het nodig is: oud-Olympisch Kampioen Jeroen Dubbeldam. Inmiddels is door het SFN bekend gemaakt dat Zenith SFN tot en met de Olympische Spelen in 2016 bij Jeroen Dubbeldam blijft. Of hij een Olympische titel kan toevoegen aan zijn palmares kan niemand voorspellen. Zeker is het dat hij nu al een ster is voor zijn ruiter, fokkers, eigenaren en ons stamboek en daarom is Zenith SFN verkozen tot KWPN Paard van het Jaar 2014! Zowel paard als ruiter kregen een staande ovatie van het publiek.   

 

Op die zelfde website, www.kwpn.nl  stond over de demonstratie het volgende:

 

Jong SFN talent voorgesteld

 

SFN staat voor Springpaarden Fonds Nederland en bestaat sinds 2006 met als doel talentvolle paarden te behouden voor topspringsport in Nederland. Met Paard van het Jaar 2014 Zenith SFN is dit doel al ruimschoots verwezenlijkt. Maar er zijn natuurlijk meerdere succesvolle representanten, zoals Utascha SFN en Aquila SFN, waarmee Wout-Jan van der Schans zich momenteel in de kijker rijdt. Deze paarden hebben zich ook al ruimschoots bewezen. Voordat een paard echter het achtervoegsel SFN mag dragen moet het eerst gescout worden door de speciale selecteurs van het SFN. Eén daarvan is Emile Hendrix. Hij presenteerde een aantal jonge door SFN aangekochte paarden. Allen ondergebracht bij deskundige opleiders. De jonge paarden etaleerden hun talenten op de goede manier en krijgen alle tijd om op te groeien tot waardige opvolgers van Zenith SFN. Na deze presentatie kreeg Emile Hendrix als lid van het hoofdbestuur van de KNHS ook nog even het woord. "Allereerst wil ik de fokkers van Zenith SFN bedanken, maar ook de aandeelhouders en Jeroen Dubbeldam. Nogmaals wil ik een oproep doen aan alle fokkers hier vanavond die denken dat zij een top product in handen hebben: het SFN heeft de insteek om deze paarden naar de top van de Nederlandse springsport te helpen dus dit is ook uw kans. Het doel van het SFN is op de eerste plaats sport en dan pas rendement", benadrukte Hendrix.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…