Aquila SFN maakt grootse indruk in GP Amsterdam

Amsterdam (1 febr.) - Tijdens de wedstrijden die aan de Grote prijs van Amsterdam vooraf gingen bleek het eerste paard van Wout-Jan van der Schans (Capetown) niet geheel in topvorm te verkeren, terwijl Aquila SFN wel in een glanzende vorm stak.

 

Op vrijdagavond liep Aquila SFN heel gemakkelijk foutloos in een 1.40 m. rubriek en werd daarin elfde. Op zaterdag ging de combinatie van start in de Jumping Talent Sale prijs, met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. en daarin liepen ze tegen een foutje aan op de laatste hindernis. Daarop besloot Wout-Jan de tienjarige zoon van Ovidius in te schrijven voor de Grote Prijs. Het was, zo leek tijdens het lopen, een lastige Grote Prijs, die zich uiteindelijk beter liet rijden dan eerst door de ruiters was gedacht. Door het gehele parcours zaten kleine dingen, waardoor heel gemakkelijk een balk kon vallen.

Voor Aquila SFN was de Grote Prijs van Jumping Amsterdam de eerste wedstrijd op een parcours waarin de hindernissen een hoogte hadden bereikt van 1.60 m. Tot vreugde van de volgepakte hal slaagden Wout-Jan en Aquila SFN er als één van de eersten in om de hindernissen foutloos te overwinnen. Nergens kwamen ze in de buurt van het hout en de wijze waarop Aquila SFN sprong maakte op de kenners van de springsport een enorme indruk. Begin 2014 werd Aquila SFN ondergebracht bij Wout-Jan, nadat hij een voortreffelijke opleiding had genoten bij Nathalie van der Mei. In een poging een snelle tijd te realiseren in de barrage liepen Wout-Jan en Aquila SFN tegen een springfout aan op de lastige oxer, die in het basisparcours voor veel combinaties het enige struikelblok was gebleken. Uiteindelijk realiseerden ze der derde tijd, achter de ontketende Willem Greve met de fantastisch springende hengst Carambole en de eveneens razendsnelle Egyptenaar Karim Elzoghby met Amalia. Aquila SFN eindigde uiteindelijk als achtste en daar waren Wout-Jan en alle in de RAI aanwezige SFN supporters dik tevreden mee.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…