Het SFN in de Media

Op de site van De Hoefslag was een column van Peter van Pinxteren te lezen: http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/springen/column-ware-gezicht.html

 

Een gedeelte daaruit:

"Dit was het ideale moment om Zenith SFN van de hand te doen. Hij is pas tien jaar en had weliswaar volgens planning pas in Rio 2016 moeten gaan oogsten, maar bleek in Caen twee jaar voor op schema te lopen. Sportief gezien heeft hij alle verwachtingen overtroffen. Beter dan tweemaal goud op het WK kan simpelweg niet. Vooruit, misschien staan twee Olympische plakken van dezelfde kleur nog iets hoger aangeschreven, maar wat is de kans hierop in de springsport? Feitelijk kan het alleen maar slechter gaan. We hebben een bod van vele miljoenen gekregen en daar konden we op basis van gezond boerenverstand geen nee tegen zeggen. We kunnen onze certificaathouders nu al een rendement beloven, waar we op voorhand enkel van hadden durven dromen. En vergeet niet dat levende have kwetsbaar blijft. We hebben het aan den lijve ondervonden bij het plotselinge overlijden van de jonge Rapide Viando SFN.

 

Luxe positie

Geheel ondenkbaar was het niet dat bovenstaande mededeling afgelopen zaterdag naar buiten zou zijn gebracht. Het Springpaardenfonds Nederland had een speciale persconferentie belegd voorafgaand aan de SFN-dag op Stal de Sjiem in Weerselo (foto). Hierbij zou de toekomst van de combinatie Jeroen Dubbeldam/Zenith uit de doeken worden gedaan."  

 

Onderstaande column kwamen we tegen in De Paardenkrant van Dirk Willem Rosie: http://www.horses.nl/opinie/band/

 

Een gedeelte daaruit:

"Al in 1648 kwam er een einde aan de Spaanse overheersing. De Hollandse geuzen hadden bij Filips II het bloed net zo lang onder de nagels vandaan gehaald, tot Spanje afstand deed van dat lastige landje aan de Noordzee. Toch kon één van mijn Spaanse collega’s in Barcelona maar niet geloven dat de Hollandse daden zo groot benne. ‘Hoe is het mogelijk dat een klein land zo dominant kan zijn?’, wilde hij weten van het winnende Nederlandse springruiterteam.

 

Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten, Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder zaten wat glazig te kijken. Ze schoten een beetje in de lach en uiteindelijk kreeg Maikel de hete aardappel in de vorm van een microfoon doorgeschoven. Maar daarmee had hij nog geen tekst en dus sprong Rob Ehrens in de bres met een verhaal over de uitstekende structuur die er onder de Nederlandse paardensport ligt. Maar de rechtstreekse reden waarom deze vier oranje heren als ’s werelds sterkste springteam de pers te woord stonden was natuurlijk het feit dat Kees van den Oetelaar en Team Nijhof destijds tegen Eric van der Vleuten zeiden: doe mee in Verdi, dan houden we ‘m voor de Nederlandse sport. Dat de VDL Stud zijn eigen fokproduct Bubalu VDL terughaalde uit Zuid-Amerika en ter beschikking stelde van Jur Vrieling. Dat Jacob Melissen het Hollandse handelsgilde bijeen riep om het SFN op te richten. Drie Nederlandse initiatieven van onverzettelijke paardenmensen.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…