Dubbldam en Zenith SFN presteren wederom top

Barcelona (11 okt.) - Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN hebben wederom een belangrijke bijdrage geleverd aan de zege van het Nederlandse springteam in de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup, die afgelopen weekeinde in Barcelona werd verreden. Samen met Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling met VDL Bubalu en Gerco Schröder met Glock's London N.O.P. zegevierde het wereldkampioensteam met een totaal van nul strafpunten over beide manches.

 

In de wedstrijd gingen Dubbeldam en Zenith SFN als eerste van het oranje kwartet van start. In die eerste manche was het noodzakelijk om bij de beste acht landen van de in totaal 14 deelnemende teams te eindigen om van start te kunnen gaan in de tweede manche. De landen die met Nederland op het WK podium stonden, Frankrijk en de USA, wisten niet door te dringen tot de finale. Jeroen en Zenith SFN lieten de Nederlandse supporters zweten, want zij kwamen met twee springfouten de ring uit. Uiteindelijk bleek dat het te schrappen resultaat, want de drie overige teamleden wisten foutloos naar de finish te rijden. In de tweede manche begonnen alle acht teams weer met nul strafpunten, iets dat door de Nederlanders werd betreurd, want Zweden eindigden als tweede op vier strafpunten, terwijl België, Canada en Duitsland de derde plek deelden met acht strafpunten.

 

De wijze waarop Zenith op die donderdagavond sprong was voor Dubbeldam toen al voldoende reden om tegen bondscoach Rob Ehrens te zeggen dat hij zaterdagavond in de alles beslissende tweede manche foutloos zou blijven. Dat gebeurde dan ook prompt en toen Van der Vleuten en Vrieling dat spoor wisten te volgen was de zege reeds binnen, omdat geen enkel land twee ruiters foutloos over dit finaleparcours had weten te krijgen. Terechte vreugde in het Nederlandse kamp, maar mogelijk werd door de vreugde van de zege de concentratie iets verstoord bij Gerco, die op de insprong van de driesprong een voor hen ongebruikelijk foutje noteerde. Hij staakte daarna de wedstrijd.

 

Naast de zege, de eer en de glorie lag er voor het winnende team ook een cheque klaar van 500.000 euro. Vantevoren was overeengekomen dat de reserve ruiter, Wout-Jan van der Schans, tien procent van de winsom zou krijgen met een maximum van 20.000 euro. Voor de Nederlandse ruiters bleef er een cheque van 120.000 euro per persoon. Daarnaast was er een bonus van 200.000 voor de combinaties die in beide manches foutloos wisten te blijven. Uiteindelijk waren dat er vier, waardoor Van der Vleuten en Vrieling ieder nog eens 50.000 euro toegeschoven kregen.

 

Voor Vrieling en VDL Bubalu was dit hun laatste optreden op dit niveau en zij namen in stijl afscheid met een dubbele foutloze ronde. In stijl, want Jur en Bubalu kwamen in 24 landen wedstrijden aan de start en noteerden twintig maal een foutloos parcours en moesten in vijf ritten een enkele strafpunt accepteren voor het overschrijden van de tijd. Zeven maal verlieten ze de ring met vier strafpunten en tweemaal gingen ze de ring uit met vijf strafpunten en eenmaal behoefden ze niet meer in actie te komen, omdat Nederland al had gewonnen. Een ongelooflijke score.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…