Opnieuw pecht voor Chantal Regter

Geesteren (29 juni) - Voor Chantal Regter zat het veertigste CSI Twente er donderdag al na de eerste internationale rubriek weer op. De amazone wordt de laatste tijd door de pechduivel achterna gezeten. Op Erve Maathuis maakte ze haar rentree, nadat ze op 18 mei in de barrage van de Grote Prijs van Opglabbeek met een gebroken hand bleek te hebben rondgereden. Donderdag kreeg ze een trap van Bengel SFN, die haar vol in de lies raakte.


Desondanks voltooide Regter haar rit met één springfout, maar na afloop bleek ze een forse vleeswond in de lies te hebben opgelopen. Chantal werd behandeld in het Almelose ziekenhuis en zal in elk geval de komende dagen niet in actie kunnen komen. "Het is niet anders, het zal wel zo moeten wezen", aldus de amazone. "Als de wond goed geneest en niet ontstoken raakt hoop ik dat ik volgende week weer op het paard kan klimmen". Ze gaat er vanuit dat eind deze week de hechtingen worden verwijderd.


Volgens Chantal wilde Bengel SFN, hetzelfde paard dat ook in Opglabbeek betrokken was bij het oplopen van haar kwetsuur, een vlieg van zich afslaan. "Dat probeerde ze al twee keer eerder. Het gebeurde toen ik voor ik de ring in wilde rijden nog even het zadel naar voren wilde verleggen. Bengel sloeg met zijn achterbeen zo ver en snel naar voren dat ik er niets aan kon doen. Ze heeft vast niet het plan gehad mij pijn te doen. Ik schrok er behoorlijk van en dacht dat mijn been wel dik en blauw zou worden. Pas na de rit had ik in de gaten dat ik behoorlijk bloedde in mijn lies. Bij de merrie heb ik nog nooit angst gehad dat ze me zou slaan. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat in mijn bekken en heup niets is gebroken". De amazone had haar startplaats in Geesteren te danken aan haar zege met Bengel SFN in de Grote Prijs van Tubbergen en had naast Bengel nog een viertal jonge paarden bij zich. "In plaats van rijden in Geesteren lig ik in Assen in bed. Echt balen!".

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…