Dubbeldam en Zenith SFN tonen kwaliteit in Rome

Rome (25 mei) - De Nederlandse springtop heeft door tweede te worden in de landenwedstrijd van Rome een absolute topprestatie neer weten te zetten, die hoop en vertrouwen geeft richting het CHIO van Rotterdam. Nederland eindigde als tweede achter de Belgen, op één strafpunt.

 

Het mooie van deze wedstrijd was dat niemand in het team één van de teamgenoten verantwoordelijk kon stellen. Jeroen Dubbeldam was met Zenith SFN de eerste starter en noteerde in de eerste manche een springfout. Dat was op de steilsprong met golvende planken na de sloot. Zenith SFN leek even het initiatief te nemen en sprong op exact over het topje van de golf. Maikel van der Vleuten reed, in zijn poging om binnen de tijd te blijven, met VDL Groep Verdi N.O.P. iets te gehaast naar de laatste steilsprong en kreeg daar een fout. Beide combinaties zouden in de tweede manche foutloos blijven. Jur Vrieling en VDL Bubalu bleven in de eerste manche foutloos, maar bleken 0.34 sec. te langzaam. Ook Gerco Schröder en Glock's London wisten foutloos te blijven. Na de eerste manche stond Nederland met vijf strafpunten vierde. In de tweede manche noteerde Vrieling met een iets vermoeid ogende VDL Bubalu negen strafpunten en net als Maikel in de eerste ronde kreeg Gerco om dezelfde reden een fout op de laatste. Daardoor eindigde Nederland op negen strafpunten, terwijl de Belgen de wedstrijd wonnen met acht strafpunten. Daarbij liet de laatste ruiter van onze zuiderburen wal regelmatig de palen rammelen, maar op één na bleven ze allemaal liggen. Uiteindelijk konden 16 foutloze ritten worden genoteerd, waarvan vier dubbel foutloze in een veld van acht teams met vier ruiters.

 

Op zondag bracht Jeroen Dubbeldam Zenith SFN aan de start van de Grote Prijs. In deze wedstrijd was de tijd erg belangrijk, omdat hij uiterst krap stond. Zo beleven er tien combinaties foutloos en van hen zaten zes in de laatste seconde van de toegestane tijd. "Tijdens het rijden van mijn parcours heb ik werkelijk er geen seconde aan gedacht dat we niet binnen de tijd zouden blijven. Het liep heel goed en als je dan foutloos over de eindstreep komt en een fractie te laat bent dan is dat balen! Dat balen wordt nog erger wanneer de beste dertien terug mogen komen voor de tweede manche en ik veertiende was. Waar ik blij mee ben is dat we in zowel de landenwedstrijd als in de Grote Prijs top hebben gepresteerd. In beide manches hebben we een bijdrage geleverd aan de voortreffelijke teamprestatie en in de Grote Prijs opnieuw foutloos", aldus Dubbeldam. De derde plek in de Grote Prijs was voor Frank Schuttert met de altijd spectaculair springende Winchester HS, die als reserve voor het team mee was gegaan naar Rome. Jur Vrieling had met Zirocco Blue VDL ook nu weer een fout voor het overschrijden van de tijd, maar mocht als 13de nog net wel van start in de tweede manche en eindigde uiteindelijk als achtste. Opvallend ook nu weer is dat van de 15 paarden die foutloos of met een tijdfout in de Grote Prijs aan de eindstreep kwamen en acht paarden zaten die niet in de landenwedstrijd van start waren gegaan (dus relatief nog fris), waaronder vijf bij de eerste zes.  

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…