Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN winnen zilver op NK

 Mierlo (27 april) - Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN beëindigden de Nederlandse titelstrijd die afgelopen weekeinde in Mierlo werd verreden op de tweede plaats. In het eerste onderdeel, een wedstrijd tegen de klok, stuurde Dubbeldam zijn paard overtuigend naar de snelste tijd. Daarmee hadden de combinatie zich overtuigend gekandideerd voor de titel. Ook in de tweede wedstrijd wisten ze de lei schoon te houdenm waardoor ze als leiders in het klassement in de finalewedstrijd op zondag van start gingen.

 

Parcoursbouwer Henk Linders had een parcours voor de eerste manche ontworpen dat drie dingen van de paarden en ruiters vroeg: vermogen, technisch kunnen en snelheid, want de tijd was uiterst krap bemeten. Van de 35 starters in de finale wist in de eerste manche alleen Frank Schuttert met Winchester HS foutloos te blijven, die na twee onderdelen de tiende plek innam in de strijd om het NK. Vier combinaties noteerden één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Uiteindelijk waren er maar vijf die in staat bleken het parcours binnen de tijd te rijden. De tweede manche was behoorlijk wat lichter, want daarin bleef de helft van het deelnemersveld zonder springfouten. Jeroen Dubbeldam noteerde  helaas in de eerste manche op de uitsprong van de dubbel, een zware hoge en zeer brede oxer, een fout. "Dat was mijn fout. Ik wilde Zenith van de eerste paal van de oxer afhouden en kwam daardoor met net te weinig impuls bij die hindernis om de breedte te halen. Echt mijn fout", aldus Jeroen, die toch wel wat de smoor in had. "Als je na twee wedstrijden aan de leiding gaat wil je het graag afmaken. Daarom baal ik best wel van die tweede plaats". Door de zwaarte van de parcoursen kon Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka opklimmen van de vierde plek na twee wedstrijden naar de hoogste trede van het schavot. Jeroen Dubbeldam zakte terug naar de tweede plaats. De grootste sprong werd gemaakt door Frank Schuttert. Hij begon aan de derde wedstrijd op de tiende plek in het tussenklassement en klom dankzij twee foutloze rondes op naar het brons. In de tweede manche bleef Dubbeldam met Zenith SFN wel heel goed foutloos, waardoor zij in de derde wedstrijd als vijfde eindigden.

 

Als we nu even een tussentijdse balans voor Zenith SFN opmaken dan zien we in 2013 een derde plek in de Grote Prijs van Frankfurt, een vierde plek in de Grote Prijs van Mechelen en een vijftal top tien klasseringen in 1.50/1.55 m. wedstrijden. In 2014 werden zij derde in de Grote Prijs van Braunschweig en achtste in de Grote Prijs van Amsterdam en zijn er vier top acht klasseringen in 1.50 m. rubrieken. Jeroen lijkt mede gelet op zijn prestaties tijdens dit NK dan hopelijk ook niet lang meer te hoeven wachten om weer door de bondscoach in het B- of A-kader te worden opgenomen.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…