Enorme kwaliteit van Utascha SFN voel je

 (Albergen, 20 april) - Het scheelde zondag niet veel of de Grote Prijs van Albergen was ten prooi gevallen aan Jesper Romp en Utascha SFN. Romp is tijdelijk de berijder van het voormalige toppaard van achtereenvolgens Eric van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam en reed in Geesteren zijn derde wedstrijd met haar. Het Sportpaarden Fonds Nederland verkocht de dertienjarige merrie (Lux x Indoctro) in december aan de Military Sport Association in Qatar, maar die stalde haar drie weken geleden bij de BWG Stables van de broers Schröder in Tubbergen.
"Om het paard wedstrijdritme te laten behouden, staat ze bij ons in training", verklaart Jesper Romp zijn plotselinge status als ruiter van een absolute wereldtopper. "Het is natuurlijk fantastisch dat mij de kans wordt gegund haar nu in een aantal wedstrijden uit te brengen". Op het Erve Maathuis hoefde Romp in de hoofdrubriek van het concours van Het Twentse Ros Albergen alleen Chantal Regter met Bengel SFN voorrang te verlenen. Het verschil tussen de twee SFN-combinaties bedroeg een luttele 0,26 seconde.
"Het was de bedoeling gewoon vlot door te rijden en ik had van Ben en Wim Schröder wat aanwijzingen gekregen. Jammer genoeg verloren we een beetje tijd doordat Utascha tussen de hindernissen van Havens en Hippostar in door de teugel naar buiten ging. Daardoor moest ik een galopsprong meer maken dan de bedoeling was en dat maakte achteraf net het verschil. Ze voelde echter heel goed aan. Het is een superscherpe merrie en je merkt onderweg echt welke enorme kwaliteiten ze heeft".
Het zou dus zomaar een optie kunnen zijn Utascha SFN mee te nemen naar de strijd om het nationaal kampioenschap van deze week in Mierlo? "Dat had misschien gekund, maar ik denk niet dat het zover komt", meldt Jesper Romp. "In principe ga ik daar naar toe met Artiflex en Balushka, ook twee paarden met veel kwaliteit. Die heb ik allebei al wat langer onder het zadel en zijn iets meer mijn combinaties voor het zomerseizoen. Daar heb ik ook wat meer vastigheid mee. Bovendien kan het zomaar zijn dat die jongens waarvan Utascha nu is haar binnen één of twee weken ophalen".

 

met dank aan www.hippischtwente.nl

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…