SFN paarden op dreef tijdens ICNN 2* Drachten


In de openingswedstrijd op donderdag tikte Aquila SFN met Nathalie van der Mei een balk af, waardoor ze als 24ste eindigde in een veld met ruim 80 starters. Op vrijdag verlieten ze de wedstrijdring met een dozijn strafpunten. In de finale van de medium toer kwamen ruim zestig combinaties aan de start, waarvan slechts zes foutloos wisten te blijven. Onder die zes ook Aquila SFN. In de barrage reed Nathalie rustig ,maar overtuigend rond. Ze bleef opnieuw foutloos en eindigde als derde. "Midden december was de laatste wedstrijd waarin ik Aquila SFN aan de start bracht. Dat was in Roosendaal en ging erg goed. Daarom had ik in de planning om Aquila SFN op zondag te starten in de Grote Prijs. Omdat het nog net niet klikte in de eerste twee wedstrijden besloot ik terug te schakelen en koos voor de finale van de medium tour. Aquila SFN is een paard dat wedstrijdritme nodig heeft en daarom neem ik hem ook komende week mee naar de driesterren wedstrijd hier in Drachten", vertelde Nathalie.

 

Ook Bengel SFN kende met Chantal Regter een aarzelende start. In de openingswedstrijd van de big tour, die direct op tijd werd verreden, noteerden zij een springfout, waardoor ze als 16de eindigden in een veld van iets meer dan 40 starters. In de tweede wedstrijd verloor Chantal even haar balans en raakte een beugel kwijt. Dat kon zij onvoldoende herstellen, waardoor zij de wedstrijd staakte. In de TVM Grote Prijs op zondag bleven 12 combinaties van de 60 foutloos. Daaronder ook de met overtuiging en kracht springende Bengel SFN. In de barrage probeerde Chantal een strak rondje neer te zetten. Dat lukte, maar ze kregen wel een fout op het tweede onderdeel van de dubbel, de steilsprong. Daardoor eindigden ze als negende.

 

Komende weekeinde komen in Drachten opnieuw twee SFN paarden in actie. Naast Aquila SFN en Nathalie van der Mei neemt Jeroen Dubbeldam zijn topper Zenith SFN mee. Voor deze laatste combinatie is dit evenement de voorbereiding op Jumping Amsterdam.

 

Op de Facebook en You Tube pagina's van het SFN is een video interview te zien en te beluisteren met Nathalie van der Mei. Links op deze pagina vindt u een direct link!

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…