Teus van den Brink nieuwe selecteur SFN

 

Pesse, 16 mei 2013 - Teus van den Brink uit Nijkerkerveen is toegetreden als nieuwe selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland. Na overleg tussen directie en de selecteurs Johan Heins, Emile Hendrix, Willy van der Ham en Egbert Schep viel in de eerste ronde de naam van Teus van den Brink. Nadat Van den Brink gepolst was en enige bedenktijd had gevraagd zette hij op deze week zijn handtekening onder de selecteursovereenkomst die het SFN met alle selecteurs afzonderlijk heeft gesloten.

 

Teus van den Brink was zelf een zeer verdienstelijk ruiter, die gedurende lange tijd zijn sportieve ambities wist te combineren met de opbouw van een handelsstal in Nijkerkerveen. Zijn dochter Stephanie en zoon Dennis behoren al vele jaren tot zeer belangrijke talenten in de Nederlandse ruitersport. Alle successen die de beide jongelui hebben weten te behalen werden behaald op paarden die door Teus van den Brink op jonge leeftijd waren gespot als potentiële toppaarden. De combinatie van een gedreven liefhebber van de springsport in combinatie met de kennis en kunde van en over het springpaard, alsmede de inzet om er voor te blijven zorgen dat zijn kinderen hun toppaarden niet alleen behielden maar ook steeds opnieuw met zeer goede paarden de wedstrijdring binnenrijden, hebben er toe geleid dat de selecteurs Teus van den Brink unaniem als selecteur hebben voorgedragen.

 

Emile Hendrix, die vaak als woordvoerder van de selecteurs optreedt, was zeer ingenomen met het feit dat Teus van den Brink deze taak op zich wil gaan nemen. "Wij vonden het als selecteurs belangrijk om een oneven aantal selecteurs te hebben. En kijkend naar de toekomst was het noodzakelijk om enige verjonging in de groep selecteurs aan te brengen. Ook hebben wij allen respect voor de wijze waarop hij zijn kinderen bereden weet te houden. Wij zijn er van overtuigd dat Teus met zijn kennis en inzet een waardevolle aanvulling kan zijn voor het SFN", aldus Hendrix.

 

Ook SFN directeur Gerrit-Jan Swinkels toonde zich verheugd. "Ik ben blij dat de selecteurs heel snel met een unanieme voordracht wisten te komen. Dat is belangrijk omdat het selecteurcollectief de basis van het SFN vormt".

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…