Dubbeldam derde in Grote Prijs van Falsterbö

 

FALSTERBO (KNHS) - Het CSIO van het Zweedse Falsterbö werd afgesloten met de Longines Grand Prix. Tot grote vreugde van een uitzinnig Zweeds publiek ging de overwinning naar Jens Fredricson met Lumnatic, die een thuiswedstrijd reed. Zijn barragerit was een alles-of-niets rit, waar tegen geen kruid gewassen was. Marcus Ehning uit Duitsland werd op ruim een seconde achterstand tweede, terwijl Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met Utascha SFN als derde eindigde.

 

Voor Dubbeldam, die in de landenwedstrijd op vrijdag met de van Lux afstammende merrie in de eerste manche twee springfouten noteerde en in de tweede ronde foutloos bleef, was de merrie in de Grote Prijs als herboren. "Na de GCT wedstrijd in Monaco, waar ze in beide manches tegen een springfout aanliep, heb ik even gas teruggenomen. Daardoor was ze in de eerste manche van de landenwedstrijd niet helemaal goed aan het been. In de tweede manche was ze duidelijk beter, maar vandaag voelde ze tijdens het lostijden al heel goed aan. Dat goede gevoel bleef ook in de eerste manche, waarin van de 44 starters slechts zeven combinaties foutloos wisten te blijven. Ook in de barrage bleef de merrie fantastisch meewerken, met deze derde plek als resultaat", aldus Dubbeldam.

 
Over de nabije toekomst denkt Jeroen rustig na. "Ik ga met Utascha SFN van wedstrijd naar wedstrijd en als zij me het goede gevoel geeft dan ga ik met haar dat gevoel achterna. In de voorbereidingen op het buitenseizoen heb ik bewust de wereldbeker wedstrijden van Dortmund en Den Bosch aan me voorbij laten gaan en als ik in Mierlo niet zo stom naar de steilsprong was gereden in de tweede manche op zondag waren we in het NK als tweede geëindigd. In Wiesbaden wonnen we de kwalificatie voor de Grote Prijs en in Arnhem wisten we de GP te winnen. Na een tweede plaats in de kwalificatie wedstrijd voor de GP van Rotterdam eindigden we in de GP als vijfde. De foutjes die we in Monaco maakten waren volledig mijn fout. Utascha SFN springt nu slag op slag goed en dan heb ik het niet alleen over de resultaten die we boeken, maar ook over de wijze waarop", aldus Dubbeldam.

 

Bekijk een filmpje met Jeroen:

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…