SFN paarden presteren goed op CH de Wolden

 

Veeningen (28 juli 2013) - Tijdens het internationale twee sterren CH de Wolden kwamen in de tweede week van dit acht dagen durende evenement vier SFN paarden aan de start. Beegien SFN werd door Hester Klompmaker uitgebracht in de wedstrijden voor zes- en zevenjarigen. Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam kwamen uit in de Zware Tour net als Bengel SFN met Chantal Regter en Aquila SFN met Nathalie van der Mei.

 

Op de openingsdag bleven in een twee fasen wedstrijd voor de Youngster Tour Beegien SFN en Hester foutloos en legden beslag op de negende plaats. Op de tweede dag, met bijna honderd namen op de startlijst, eindigden ze met één springfout als 44ste. Op zaterdag was de finale met wederom bijna honderd namen op de startlijst. Het was een echte finale met zoals dat heet het venijn in de staart. Dat venijn trof ook Hester en Beegien SFN, want op de allerlaatste hindernis kregen ze een fout, waardoor ze als 31ste eindigden. Hester zal ongetwijfeld proberen in haar woonplaats Buitenpost het huzarenstukje van vorig jaar te herhalen door op de eerste woensdag van augustus de Grote Prijs van Buitenpost te winnen. Beegien SFN lijkt klaar voor de strijd om de Nederlandse titels tijdens de KWPN paardendagen.

 

Op donderdag gingen bijna 140 combinaties van start in de Big Tour, waardonder drie SFN paarden. Dubbeldam en Zenith SFN bleven foutloos en eindigden als zevende en Bengel SFN en Aquila SFN noteerden beiden een springfout, waardoor ze als 29ste en 33ste in de uitslag te vinden waren.

 

Op de tweede dag werd duidelijk dat Dubbeldam en Zenith elkaar steeds beter aanvoelen. In deze wedstrijd, die was uitgeschreven als een wedstrijd waarin punten voor de FEI Rankings te verdienen waren, bleven 14 van de ruim negentig starters foutloos en eindigden Dubbeldam en Zenith SFN als derde. Aquila SFN en Bengel SFN liepen tegen twee balken aan.

 

Aquila SFN en Nathalie gingen op zaterdag van start in de troostfinale oftewel de 'kleine' Grote Prijs, open voor combinaties die zich niet voor de Grote Prijs op zondag hadden weten te kwalificeren. In deze wedstrijd prijkten ruim zeventig namen op de startlijst en Nathalie en Aquila SFN eindigden zonder springfouten als elfde.

 

Chantal bracht Bengel SFN niet meer aan de start op zondag. Wel aan de start van de Grote Prijs verschenen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN. Het was niet alleen technisch een uiterst lastig parcours, maar ook de krappe tijd zorgde voor problemen. Uiteindelijk bleven van de 55 starters er vier foutloos. Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN leken ook op weg naar een foutloos parcours, maar door de tijdnood moest Dubbeldam net iets te veel binnendoor richting de lastige insprong van de dubbel, waardoor daar een fout werd gemaakt en zij op de 16de plaats eindigden.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…