De SFN balans over 2013

Terugkijkend op het jaar 2013 dan zien we dat het SFN haar, de Nederlandse springsport ondersteunende, rol weer heeft kunnen spelen. Utascha SFN en Jeroen Dubbeldam maakten deel uit van het team dat de bondscoach afvaardigde naar het EK in het Deense Herning. Ook kwam deze combinatie in actie tijdens de finale van de FEI Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona. In beide voor Nederland uiterst belangrijke wedstrijden speelden Utascha SFN en Jeroen een belangrijke rol. In internationale wedstrijden werden door deze combinatie ruim 20 top tien klasseringen geboekt, waaronder zeven maal in een Grand Prix en vier maal in een landenwedstrijd. Hoogtepunten waren de overwinning in de Grote Prijs van Wiesbaden en de foutloze rit in de uitermate zware finalewedstrijd in Barcelona.

 

We zijn heel enthousiast over de ontwikkeling die Zenith SFN met Jeroen dit jaar heeft doorgemaakt. In Maastricht werd op zaterdagavond zeer overtuigend in een uiterst zware wedstrijd geacteerd.

 

Aquila SFN heeft het afgelopen jaar met Nathalie van der Mei de nodige kilometers gemaakt en ontwikkelt zich positief. Zij boekten dit jaar 10 top tien klasseringen op CSI 2* niveau, waaronder in Grote Prijzen een vierde plek in Wierden en een zevende plaats in Roosendaal. Aquila wordt negen en zal het komend jaar zeker van zich laten horen.

 

Ook Bengel SFN doet het met Chantal Regter naar behoren en leverde onlangs een zeer goede prestatie tijdens het 2* indoor van Enschede door zich te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs.

 
Van de aankoop van dit jaar van Chuck Blue SFN en Ruben Romp zien we goede dingen, net als van Sjaak Sleiderink met Barista SFN.

 

Het afgelopen jaar werden we ook keihard geconfronteerd met de risico's die het investeren in levende dieren met zich meebrengt. We verloren Rapide Viando SFN aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA bacterie. Dit was een enorme tegenslag in twee opzichten. In de eerste plaats liet dit paard met Chantal Regter zien klaar te zijn voor de volgende stap. Dit mede gelet op de prestaties die zij aan het einde van 2012 en begin 2013 lieten zien: een zege in de Grote Prijs van Wierden, twee tweede plaatsen in Assen, een zesde plek in de Grote Prijs van Drachten en een overtuigend optreden tijdens Jumping Amsterdam. Ook in financieel opzicht was dit een aderlating. Onze paarden worden namelijk verzekerd voor de aankoopwaarde, waardoor de toegevoegde virtuele waarde verloren ging.

 
Ook werd - gelukkig wel op een goede wijze - afscheid genomen van Beegien SFN en van Varanka SFN.

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.