De SFN balans over 2013

Terugkijkend op het jaar 2013 dan zien we dat het SFN haar, de Nederlandse springsport ondersteunende, rol weer heeft kunnen spelen. Utascha SFN en Jeroen Dubbeldam maakten deel uit van het team dat de bondscoach afvaardigde naar het EK in het Deense Herning. Ook kwam deze combinatie in actie tijdens de finale van de FEI Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona. In beide voor Nederland uiterst belangrijke wedstrijden speelden Utascha SFN en Jeroen een belangrijke rol. In internationale wedstrijden werden door deze combinatie ruim 20 top tien klasseringen geboekt, waaronder zeven maal in een Grand Prix en vier maal in een landenwedstrijd. Hoogtepunten waren de overwinning in de Grote Prijs van Wiesbaden en de foutloze rit in de uitermate zware finalewedstrijd in Barcelona.

 

We zijn heel enthousiast over de ontwikkeling die Zenith SFN met Jeroen dit jaar heeft doorgemaakt. In Maastricht werd op zaterdagavond zeer overtuigend in een uiterst zware wedstrijd geacteerd.

 

Aquila SFN heeft het afgelopen jaar met Nathalie van der Mei de nodige kilometers gemaakt en ontwikkelt zich positief. Zij boekten dit jaar 10 top tien klasseringen op CSI 2* niveau, waaronder in Grote Prijzen een vierde plek in Wierden en een zevende plaats in Roosendaal. Aquila wordt negen en zal het komend jaar zeker van zich laten horen.

 

Ook Bengel SFN doet het met Chantal Regter naar behoren en leverde onlangs een zeer goede prestatie tijdens het 2* indoor van Enschede door zich te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs.

 
Van de aankoop van dit jaar van Chuck Blue SFN en Ruben Romp zien we goede dingen, net als van Sjaak Sleiderink met Barista SFN.

 

Het afgelopen jaar werden we ook keihard geconfronteerd met de risico's die het investeren in levende dieren met zich meebrengt. We verloren Rapide Viando SFN aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA bacterie. Dit was een enorme tegenslag in twee opzichten. In de eerste plaats liet dit paard met Chantal Regter zien klaar te zijn voor de volgende stap. Dit mede gelet op de prestaties die zij aan het einde van 2012 en begin 2013 lieten zien: een zege in de Grote Prijs van Wierden, twee tweede plaatsen in Assen, een zesde plek in de Grote Prijs van Drachten en een overtuigend optreden tijdens Jumping Amsterdam. Ook in financieel opzicht was dit een aderlating. Onze paarden worden namelijk verzekerd voor de aankoopwaarde, waardoor de toegevoegde virtuele waarde verloren ging.

 
Ook werd - gelukkig wel op een goede wijze - afscheid genomen van Beegien SFN en van Varanka SFN.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.