Jeroen en Zenith SFN raken steeds beter op elkaar ingespeeld

 

München/Verona (3 en 10 nov. 2013) - Tijdens het CSI München vorige week liep Zenith SFN zijn eerste 1.60 m. Grote Prijs en kwam met slechts één balkje aan de benen aan de eindstreep. In München was Utascha mee als 'derde paard' en liep daar een wedstrijd voor de fun.

 

Dit weekeinde was in Verona Utascha SFN weer het eerste paard en Jeroen trachtte de merrie optimaal geprepareerd aan de start te krijgen van de wereldbekerwedstrijd op zondag door haar tweemaal een wedstrijd laten lopen zonder enige druk. Op zondag kwam Utascha SFN top de arena binnen en ze sprong zonder meer overtuigend. Op de insprong van de dubbel, hindernis zes A, tikte Utascha de bovenste paal aan, die prompt viel. Het was dan ook de enige paal die ze tijdens haar rit beroerde. Uiteindelijk eindigden ze, als snelste vierfouter, op de dertiende plaats.

 
Met Zenith SFN verscheen Dubbeldam tweemaal in de ring en op de openingsdag eindigden ze na barrage op de vierde plaats in een wedstrijd met hindernissen tot en met 1.55 m. Op de tweede dag stond er een 1.50 m. wedstrijd en daarin eindigden na barrage Zenith SFN en Jeroen als vijfde.

Nieuws

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.