WK jonge springpaarden Lanaken

 

Lanaken (29 sept. 2012) - De zesjarige Beegien SFN en de zevenjarige Aquila SFN hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan het WK voor jonge springpaarden, dat onder ideale weersomstandigheden in Lanaken werd verreden. Het is het WK van de grote getallen, want in de drie leeftijdscategorieën kwamen in totaal ruim 700 paarden aan de start.

 

Constatering één is dat de twee SFN combinaties niet wisten door te dringen tot de finale op zondag. Constatering twee is dat de twee SFN combinaties in de drie wedstrijden waarin ze wel van start zijn gegaan - twee kwalificaties en de 'troostfinale' - gewoon heel goed hebben gepresteerd.

 

In de openingswedstrijd van de zesjarigen, met bijna 270 starts, die in twee fasen werd verreden drongen Hester Klompmaker en Beegien SFN door tot de tweede fase. Daarin gingen 94 combinaties van start en bleven 52 foutloos. Beegien noteerde één springfout en eindigde als 69ste. In de tweede kwalificatie wedstrijd wisten 35 combinaties foutloos te blijven. Ook nu weer maakte Beegien dat ene foutje, waardoor ze als 63ste eindigde. "We reden in de wending naar hindernis vier en zowel ik als Beegien werden door deze hindernis verrast, waardoor we geen goede afstand hadden en die fout noteerden", aldus Hester. In de troostfinale gingen 170 combinaties van start en bleven Beegien en Hester overtuigend foutloos en eindigden ze als 33ste. In alle drie de wedstrijden beëindigde deze combinatie de wedstrijd binnen de eerste 25% van het deelnemersveld.

 

Aquila SFN ging onder Nathalie van der Mei samen met 193 concurrenten van start in de eerste kwalificatiewedstrijd voor 7-jarige paarden. Hierin bleven 84 combinaties foutloos en zij mochten van start in de tweede fase. Aquila liep in tegen één springfout aan en eindigde als 87ste. In de tweede kwalificatiewedstrijd konden 29 foutloze ritten worden genoteerd en ook nu noteerde Aquila dat ene springfoutje, waardoor ze als 81ste eindigden. In de troostfinale bleven 17 combinaties foutloos en leken Nathalie en Aquila op weg zich daaronder te scharen, maar opnieuw werd een foutje gemaakt, waardoor ze op de 38ste plek eindigden. "In drie wedstrijden steeds dat ene foutje is balen, mede omdat Aquila steeds weer zijn uiterste best deed", vertelde Nathalie.

 

Aan de andere kant moet worden vastgesteld dat deze combinaties amper negen maanden bestaan en dat er een groot verschil bestaat tussen de wedstrijden waaraan tot nu toe door deze combinaties werd deelgenomen. "Ze hebben gedurende deze wedstrijden een schat aan nieuwe ervaringen opgedaan en de wijze waarop de paarden sprongen heeft indruk gemaakt", verklaade Egbert Schep, die als selecteur de prestaties van de beide SFN paarden op de voet volgde.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…