Hans Horn trekt zich terug als selecteur van het SFN

 

Pesse (7 jan. 2013) - Onlangs heeft de heer Hans Horn de directie van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) laten weten om met ingang van heden, 7 januari 2013, een punt te willen zetten achter zijn betrokkenheid met het SFN. De veel in Italië verblijvende Horn is gevraagd door de Italiaanse Hippische Sportbond (FISE) om met ingang van 1 januari 2013 de taak van bondscoach van de springruiters op zich te nemen. Tevens is Horn benaderd door zijn oud-werkgever, de Olympische ruiter Vittorio Orlandi, om mee te werken in Italië om een met het SFN te vergelijken springpaarden fonds te realiseren.

 

"Ik wil ten koste van alles voorkomen in een 'conflict of interest' te geraken. Dat zou in de toekomst mogelijk kunnen zijn en daarom heb ik besloten om nu een punt te zetten achter mijn activiteiten voor het SFN. In goede harmonie en in gezonde discussies met de collega selecteurs, directie en Raad van Commissarissen van het SFN heb ik mede vorm mogen geven aan een uniek experiment in de hippische wereld. Een experiment dat dankzij de successen die nu reeds geboekt zijn mondiaal belangstelling geniet en dat navolging verdient", aldus Hans Horn.

 

De Raad van Commissarissen en directie van het SFN vinden de stap van de heer Hans Horn geheel in lijn met de integere houding die hij sinds de oprichting van het SFN steeds heeft ingenomen. "Wij zijn Hans Horn veel dank verschuldigd voor zijn tijd en expertise die hij de afgelopen jaren in het SFN heeft gestoken. Wij wensen Hans heel veel succes in zijn nieuwe functie als bondscoach van de Italiaanse springruiters. Daarnaast zal de kennis en kunde van Hans aan de Italiaanse investeerders voldoende vertrouwen bieden om dit initiatief tot een succes te maken", aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van de directie van het SFN en Henk Rottinghuis, voorzitter van de RvC.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…