Drie SFN paarden in Grote Prijs van Jumping Amsterdam

 

Amsterdam (20 jan. 2013) - Met maar liefst drie paarden in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam kan worden vastgesteld dat we nu met onze paarden op koers liggen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Rapide Viando SFN en Varanka SFN een jaartje achter lopen, maar daarvan zijn de redenen bekend. Het zou een mooie kers op de taart zijn geweest als één van deze drie paarden had weten door te dringen tot de barrage, maar die kers werd ons onthouden.

 

Utascha SFN liep met Jeroen Dubbeldam tegen een tweetal fouten op. De eerste werd gemaakt op hindernis twee, waarop verder geen fout werd gemaakt, en de tweede werd gemaakt op een oxer. Voor de eerste fout is het moeilijk een verklaring te vinden. De tweede werd veroorzaakt door de eerste. Jeroen wilde toch met één springfout hoog in het klassement eindigen en vroeg daarom een iets hoger tempo en hij probeerde binnendoor te rijden. Door die scherp gereden wending richting oxer, gecombineerd met een hoog tempo, ontstond de tweede fout. Het klinkt misschien gek, maar ondanks de foutjes sprong Utascha zeer overtuigend en speelde ze met de combinaties van hindernissen.

 

Tim Hendrix en Varanka SFN gingen vorig jaar ook van start in de Grote Prijs en liepen toen tegen een overbodige fout op de eerste hindernis op. Nu werd de fout gemaakt op de derde hindernis. Op deze triple bar tikte Varanka net de achterste paal uit de lepels. Een foutje waarvan ruiter Tim Hendrix zei: "Helemaal ziek te zijn".

 
Chantal Regter en Rapide Viando SFN kwamen even in de problemen op de middelste van de driesprong, een steilsprong. Mede daardoor werd er ook een foutje gemaakt op de hindernis die na de driesprong kwam. Nogmaals, het mag gek klinken, maar zowel Varanka als Rapide Viando sprongen fijn. Alleen blijft de plaag van deze sport, of is dat juist het mooie, dat een balkje nog steeds heel gemakkelijk valt.
Op zaterdagavond stond als hoofdnummer de Antoon Ebben Memorial op het programma en daarin wisten Regter en Rapide Viando zich te plaatsen voor de Winning Round. In die Winning Round reed Chantal heel bewust een kalme ronde om Viando te sparen voor de Grote Prijs. Daardoor eindigden zij als zesde.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…