Jeroen en Utascha SFN zesde in Nederlands Kampioenschap

 

Mierlo (21 april 2013) - Voor de SFN combinatie Utascha SFN en Jeroen Dubbeldam bleek aan het einde van het drie dagen durende Nederlands Kampioenschap voor springruiters het podium net een balkje te ver weg. Dubbeldam eindigde als zesde in de eindstand, met een totaal van 9.56 p. en dat was 3.65 p. (dus minder dan één balk) achter de zilveren medaille winnaar Leon Thijssen met Tyson.


Dubbeldam en Utascha begonnen goed aan het Nederlands Kampioenschap door als zevende te eindigen en de achterstand beperkt te houden tot 1.56 sec. Ook Tim Hendrix en Varanka SFN begonnen goed, want zij eindigden als twaalfde, maar ook ruim binnen één balk van de winnaar van de wedstrijd, Jur Vrieling met VDL Bubalu. Dubbeldam en Utascha gingen zeer overtuigend rond, terwijl Varanka sterk begon, maar aan het einde toch enige moeite met de hoogte van de sprongen leek te krijgen. Toch bleef ze foutloos.


In de tweede wedstrijd van dit NK bleven acht van 46 starters foutloos. Het was een pittig parcours, dat geplaagd werd door wind en regenval en waarin de tijd scherp stond. Jeroen en Utascha bleven foutloos en eindigden in de wedstrijd als zevende, waardoor ze opklommen naar de vierde plek in de tussenstand op 1.22 p. achterstand op de leider in het klassement, Leon Thijssen met Haertthago. In totaal hadden acht combinaties na 2 wedstrijden minder dan één balk achterstand op de klassementsaanvoerder. In deze wedstrijd lieten Varanka en Tim het omgekeerde beeld zien van de eerste dag. In het begin iets twijfelend, maar gedurende het parcours de vorm terugvindend. Helaas was dat te laat, want er waren drie balken gevallen, waardoor zij met 15.17 p. naar de dertigste plaats waren terugggevallen.


Op zondag stond er een pittig parcours opgebouwd voor zowel de eerste manche als voor de tweede manche. Uiteindelijk bleef slechts één combinatie dubbel foutloos, Tim Hendrix met Very Nice, die daarmee de wedstrijd won. Tim had de pech op de eerste dag een complete "off day" te hebben gehad met dit paard, drie springfouten, maar daarna maakte dit paard geen fout meer en Tim had aanzienlijk hoger in het klassement kunnen eindigen als ze op de eerste dag alle palen hadden laten liggen. Nu eindigden ze op de tiende plek.


Er lag druk op de schouders van Dubbeldam en in de eerste manche leken hij en Utascha SFN op weg naar een foutloze ronde, tot de één na laatste hindernis. Op de uitsprong van de dubbel tikte Utascha net de laatste paal van de oxer, waardoor Jeroen feitelijk niet steeg in het klassement. In de tweede ronde tikte Utascha de bovenste paal van de tweede hindernis, een steilsprong, naar beneden. Verder sprong Utascha feilloos naar huis en beëindigde de combinatie het Nederlands Kampioenschap als zesde. De titel ging naar Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu, voor Leon Thijssen met Tyson, terwijl routinier Albert Voorn met Tobalio als derde eindigde.


In de eerste manche van de derde wedstrijd tikte Varanka SFN opnieuw drie balken naar beneden en besloot Tim om de merrie niet meer aan de start te brengen van de tweede manche.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…