SFN paarden overtuigen tijdens Jumping Amsterdam

 

Amsterdam (22 jan. 2011) - In de Grote Prijs van Jumping Amsterdam liepen twee paarden mee van het Springpaarden Fonds Nederland. Naast BMC Utascha SFN met Jeroen Dubbeldam kwam ook Varanka SFN onder Tim Hendrix in actie. De laatste ruiter hoorde pas afgelopen maandag van bondscoach Rob Ehrens dat hij, na zijn voortreffelijke prestaties tijdens de internationale wedstrijden in Veendam en Drachten, in aanmerking kwam voor een startbewijs.

 

"Ik had er niet op gerekend en mijn planning was anders. Toch heb ik ja gezegd, want als je van start mag gaan op één van de belangrijkste indoor concoursen van Nederland, dan grijp je die kans met beide handen aan. Belangrijk was echter wel dat ik maandagochtend merkte dat Varanka na Veendam en Drachten nog steeds topfit was".

 

Dat bleek hier ook wel, want op vrijdagavond liep de combinatie eenvoudig door het zware parcours. Ze noteerden een springfout op de uitsprong van de dubbel, een steilsprong, die krap van uit een hoek van de piste aangereden diende te worden. De merrie leek even te schrikken van het publiek, waardoor op de uitsprong het foutje ontstond. Op zondag gingen ze van start in de Grote Prijs en meteen op de allereerste hindernis viel een paal. In één woord doodzonde, want de combinatie had in het verdere verloop van het parcours nergens een probleem. Tim baalde enorm van het foutje op de eerste hindernis, maar wat mag hij tevreden zijn over zichzelf en deze merrie die hem, op het oog, met speels gemak over de hindernissen droeg.

 

Dat het best een zware proef was werd duidelijk toen de balans opgemaakt kon worden. 45 starters en negen in de barrage. Daaronder ook Jeroen Dubbeldam met Utascha. Op vrijdag begon Dubbeldam rustig in een 1.45m. rubriek en noteerde daarin één springfoutje. Op zaterdagavond bracht hij Utascha aan de start van de hoofdrubriek, over hindernissen met een hoogte van 1.50 m. Ook hierin moest een foutje worden genoteerd, maar de wijze waarop Utascha had gesprongen overtuigde Dubbeldam voldoende om met haar van start te gaan in de Grote Prijs. "Ik had op vrijdagavond bepaalde taken voor haar. Daar voldeed ze aan. Ik zette op zaterdagavond de boel op scherp en opnieuw voelde ze heel goed aan, ook al kregen we een springfout", vertelde Jeroen. In de Grote Prijs bleef de combinatie foutloos en plaatste zich daarmee voor de barrage. In die barrage kreeg Utascha één springfout, waardoor ze uiteindelijk als achtste eindigden.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…