Topvorm nadert weer bij BMC Utascha SFN

 

Calgary (9 sep) - Jeroen Dubbeldam ging tijdens de internationale wedstrijden op één van de hoogst gedoteerde concoursen ter wereld, Spruce Meadows in Calgary, vier maal van start. In de openingswedstrijd op woensdag met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. bleef Utascha twee maal foutloos en eindigde als negende.

 

Op donderdag ging Dubbeldam met haar van start in een wedstrijd waarin de hindernissen een hoogte hadden van 1.60 m. Daarin liet Utascha tweemaal een paal rollen. Dubbeldam nam direct de schuld op zich. "De insprong van de driesprong was een triple en ik gaf iets te veel been. Daardoor was Utascha net een fractie te veel voorwaarts en mede daardoor ontstond ook de fout op de hindernis, die direct na de driesprong kwam. De merrie sprong fenomenaal, maar ik maakte de fout", aldus Jeroen, die een dag later de hand opnieuw in eigen boezem stak. "We hadden in de derde wedstrijd een hele goede ronde achter de rug, tot we in de laatste lijn kwamen. Daarin had ik achteraf gezien zeven kleine galopsprongen moeten maken, maar ik deed het in zes. Daardoor had Utascha geen kans op de één na laatste hindernis, die dan ook prompt weer viel. Het gevolg van de grote zes was ook dat op de laatste hindernis nog een fout werd gemaakt.

 

Op zaterdag stond er een parcours met Winning Round. We plaatsten ons als achtste en laatste met één tijdfout voor de finale, waarin alle combinaties weer op nul van start gingen. Als eerste starter probeerde ik naast foutloos te blijven ook een snelle tijd te realiseren. We realiseerden beide uitgangspunten, maar Beezie Madden met haar Olympische paard Coral Reef Via Volo was bijna twee seconden sneller en Ludo Philippaerts was met Denver van 't Goemanshof anderhalve seconde sneller. Met dit paard zou Ludo een dag later derde worden in de Grote Prijs. Derde worden achter deze zeer ervaren topcombinaties toont aan dat de topvorm van Utascha weer nadert", aldus Jeroen Dubbeldam.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…