Rapide Viando SFN en Chantal Regter schitteren in Assen

 

Assen (14 okt. 2012) - Het NIC (Noordelijk Indoor Concours) Assen is het oudste internationale indoor concours van Nederland. Ooit begonnen in de loodsen van de strokartonfabriek de Eendracht in Appingedam in een tijd dat de strokarton nog een bloeiende industrie was. Via de Prins Bernhard Hoeve te Zuidlaren vindt dit evenement nu al weer enkele jaren plaats in de TT Hall te Assen, aan de rand van het fameuze circuit op de Drentse hei.

 

In de internationale rubrieken die als kwalificatie dienden voor de Grote prijs kwam Chantal Regter met Rapide Viando SFN succesvol aan de start. Op vrijdagavond eindigde dit duo foutloos als tweede, op twee tiende sec. achterstand van de winnaar en op zaterdagavond was er opnieuw een foutloze tweede plaats. In de eerste wedstrijd die met een barrage werd verreden was de achterstand minder dan 0.3 sec. en in de tweede wedstrijd die met een "winning round" werd verreden was de achterstand minder dan 0.2 sec.

 

In de Grote Prijs bleek Viando toch iets vermoeid van de inspanningen op de eerste twee wedstrijddagen. Chantal verliet de piste met 15 strafpunten, na foutjes op hindernissen in de laatste lijn. 

Nieuws

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.