VDL Groep Utascha SFN bewijst opnieuw haar klasse

 

EN BOSCH (27-3-2011) - Tijdens Indoor Brabant bewezen het paard VDL Groep Utascha SFN en haar ruiter Eric van der Vleuten opnieuw van toegevoegde waarde te zijn voor de Nederlandse springsport. Studio Sport verslaggever Frits van het Groenewoud had het in zijn tv commentaar over "de redder des vaderlands" toen hij verslag deed van de barrage van de Grote Prijs op zondag. Utascha en van der Vleuten eindigden als derde, achter winnaar Dennis Lynch uit Ierland en Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon.

 

Tijdens Indoor Brabant vervulden in alle rubrieken de Nederlandse springruiters een hoofdrol. Slechts driemaal ging een zege naar een niet-Nederlandse combinatie. Op vrijdagavond liet Eric van der Vleuten al zien zijn "Fonds" paard in vorm te hebben. In een pittige rubriek, die direct op tijd werd verreden, stuurde hij Utascha ook heel gemakkelijk naar de derde plaats. Nergens behoefde Eric zijn merrie tot spoed aan te zetten, waardoor het op het oog een rustig gereden rit leek. Maar omdat nergens een centimeter te veel werd gereden bleek de tijd op de meet goed genoeg voor de derde plek.


In de laatste wereldbeker kwalificatiewedstrijd van het seizoen, die voor de zondagmiddag van Indoor Brabant gepland stond, zadelden alle toppers die zich in de Bossche hoofdstad hadden verzameld hun toppaarden. Maar liefst 17 van de 40 combinaties wisten foutloos te blijven en toen moest de barrage de beslissing brengen. Eric stuurde Utascha scherp en foutloos door het parcours en realiseerde de derde tijd. "Voor mijn gevoel heb ik in de wending naar rechts tussen de hindernissen twee en drie iets tijd laten liggen. In de barrages ben ik er achter gekomen dat ze op rechts iets meer moeite heeft om scherp door de wendingen te komen dan op links. Daar gaan we thuis rustig aan verder werken, maar ik ben echt super tevreden. Ze krijgt nu even rust en dan gaan we ons voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen, die eind april in mijn achtertuin worden verreden", aldus Van der Vleuten.

 

Met het in bezit hebben van een paard met deze klasse en kwaliteit kan het SFN ook in 2011 invulling geven aan haar doelstelling ondersteunend te willen zijn aan de Nederlandse springsport. "We hebben dit jaar eigenlijk maar één doel en dat is ons tijdens de Europese kampioenschappen plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Daarvoor moeten we ons op het EK in Madrid bij de beste drie landen rijden. Als landen als Groot-Brittannië, België, Duitsland en Frankrijk op dit EK vóór ons in het klassement eindigen moeten we bij de eerste zeven landen rijden. Deze landen tellen niet meer mee, omdat zij zich reeds in Kentucky voor Londen 2012 geplaatst hebben. In nauw overleg met bondscoach Rob Ehrens zal ik een programma gaan opstellen, met als uitgangspunt VDL Groep Utascha SFN topfit en in topvorm aan de start te brengen van het EK", aldus Van der Vleuten.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…