VDL Groep Utascha SFN bewijst opnieuw haar klasse

 

EN BOSCH (27-3-2011) - Tijdens Indoor Brabant bewezen het paard VDL Groep Utascha SFN en haar ruiter Eric van der Vleuten opnieuw van toegevoegde waarde te zijn voor de Nederlandse springsport. Studio Sport verslaggever Frits van het Groenewoud had het in zijn tv commentaar over "de redder des vaderlands" toen hij verslag deed van de barrage van de Grote Prijs op zondag. Utascha en van der Vleuten eindigden als derde, achter winnaar Dennis Lynch uit Ierland en Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon.

 

Tijdens Indoor Brabant vervulden in alle rubrieken de Nederlandse springruiters een hoofdrol. Slechts driemaal ging een zege naar een niet-Nederlandse combinatie. Op vrijdagavond liet Eric van der Vleuten al zien zijn "Fonds" paard in vorm te hebben. In een pittige rubriek, die direct op tijd werd verreden, stuurde hij Utascha ook heel gemakkelijk naar de derde plaats. Nergens behoefde Eric zijn merrie tot spoed aan te zetten, waardoor het op het oog een rustig gereden rit leek. Maar omdat nergens een centimeter te veel werd gereden bleek de tijd op de meet goed genoeg voor de derde plek.


In de laatste wereldbeker kwalificatiewedstrijd van het seizoen, die voor de zondagmiddag van Indoor Brabant gepland stond, zadelden alle toppers die zich in de Bossche hoofdstad hadden verzameld hun toppaarden. Maar liefst 17 van de 40 combinaties wisten foutloos te blijven en toen moest de barrage de beslissing brengen. Eric stuurde Utascha scherp en foutloos door het parcours en realiseerde de derde tijd. "Voor mijn gevoel heb ik in de wending naar rechts tussen de hindernissen twee en drie iets tijd laten liggen. In de barrages ben ik er achter gekomen dat ze op rechts iets meer moeite heeft om scherp door de wendingen te komen dan op links. Daar gaan we thuis rustig aan verder werken, maar ik ben echt super tevreden. Ze krijgt nu even rust en dan gaan we ons voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen, die eind april in mijn achtertuin worden verreden", aldus Van der Vleuten.

 

Met het in bezit hebben van een paard met deze klasse en kwaliteit kan het SFN ook in 2011 invulling geven aan haar doelstelling ondersteunend te willen zijn aan de Nederlandse springsport. "We hebben dit jaar eigenlijk maar één doel en dat is ons tijdens de Europese kampioenschappen plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Daarvoor moeten we ons op het EK in Madrid bij de beste drie landen rijden. Als landen als Groot-Brittannië, België, Duitsland en Frankrijk op dit EK vóór ons in het klassement eindigen moeten we bij de eerste zeven landen rijden. Deze landen tellen niet meer mee, omdat zij zich reeds in Kentucky voor Londen 2012 geplaatst hebben. In nauw overleg met bondscoach Rob Ehrens zal ik een programma gaan opstellen, met als uitgangspunt VDL Groep Utascha SFN topfit en in topvorm aan de start te brengen van het EK", aldus Van der Vleuten.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.