Ruben Romp succesvol in Youngster Festival in Hagen

 

HAGEN aTW (19 juni 2011) - Er zijn in Europa een aantal evenementen alleen voor de ponyruiters, de junioren en de Young Riders. Op de terreinen van Ulrich Kasselmann in het Duitse Hagen Am Teutoburgerwald werd afgelopen weekeinde het German Youngster Festival verreden. Aan deze wedstrijden waren ook landenwedstrijden verbonden, waardoor de bondscoaches een goed selectiemoment hebben om hun sterkste ruiters te selecteren voor het EK.

 

Voor Ruben Romp en Kadans Webster SFN begon het Youngster Festival direct voortvarend, want ze wonnen de openingsrubriek, die met barrage werd verreden en waarin ruim 50 combinaties van start gingen. Bondscoach Sven Harmsen had gekozen voor het team van Wouter Vos met Chelsea, Dominique Roelofsen met S.Umonia, Jody van Gerwen met Waldemar en Ruben Romp met Kadans Webster SFN. Dit was ook de startvolgorde in de beide omlopen. Een zeer sterke combinatie als eerste, in de hoop dat een foutloze rit de overige teamleden zou inspireren. Vos deed wat er van hem verwacht werd en bleef foutloos. Ook Dominique Roelofsen bleef foutloos en toen was het de beurt aan Jody van Gerwen. Zij tikte twee balken naar beneden en toen diende Ruben Romp foutloos te blijven om in het spoor van de sterke Britten te blijven, die de eerste manche met 0 strafpunten hadden afgesloten. Dat lukte, waardoor Nederland samen met de Britten aan de leiding ging. In de eerste manche konden er tien foutloze ritten worden genoteerd, waarvan er dus zes op het conto kwamen van de Britten en de Nederlanders.


In de break tussen de eerste en tweede manche werden enkele hindernissen verzwaard door ze te verhogen of te verbreden. Dat was er mede debet aan dat in de tweede manche zes foutloze parcoursen konden worden genoteerd. Nadat de eerste Britse ruiter, Jason Smith met Rival, twee fouten had gemaakt en Wouter Vos met Chelsea foutloos was gebleven, leek het jeugdige Oranje kwartet een mentale tik uitgedeeld te hebben richting de Britten. Lucy Guild trok zich daar echter niets van aan en stuurde Titi D'Oase foutloos rond, net als Joe Davison met Egano Star. Dominique Roelofsen noteerde een springfout, maar Jody van Gerwen revancheerde zich volledig door foutloos te blijven. Toen werd het erg spannend, want na drie ruiters stonden de Britten en Nederland op twee foutloze ruiters. Als de laatste Britse ruiter George Whitaker, een neefje van, met Tubana foutloos zou weten te blijven, dan moest Ruben Romp ook foutloos rondkomen om op gelijke hoogte te blijven met de Britten. Maakte Whitaker één fout, dan nog diende Ruben foutloos te blijven om de overwinning te behalen, anders zou een barrage noodzakelijk zijn om deze landenwedstrijd te beslissen.


Maar Whitaker, in de eerste manche foutloos, tikte in de tweede manche met Tubana twee balken uit de lepels, waardoor Nederland de wedstrijd reeds had gewonnen. De Britten eindigden op acht strafpunten en ongeacht het resultaat van Ruben Romp eindigde Nederland op vier strafpunten. Even was er commotie aan de ingang van de piste. Wel of niet rijden? Mogelijk dat daardoor de concentratie bij Ruben iets verslapte, want op de tweede hindernis werd, op het oog, een overbodige fout gemaakt. Verder bleef de combinatie foutloos, waardoor Nederland de wedstrijd won met vier strafpunten. De Britten eindigden als tweede met acht strafpunten, terwijl de Amerikanen en de Duitsers de derde plaats deelden met 24 strafpunten.
Naar alle waarschijnlijkheid neemt de topsportcommissie vanavond (20 juni) de beslissing welke vijf combinaties voor Nederland gaan deelnemen aan het EK Young Riders, dat in Portugal wordt verreden.      

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…