Zenith SFN is de naam van de nieuwste aankoop van het Springpaarden Fonds Nederland

 

De op 10 mei 2004 als hengstveulen geboren Zenith is de nieuwste aankoop van het SFN. Zenith SFN is een zoon van het internationale springpaard Rash R, uit de keur merrie Sascha, die de Frans gefokte Fuego du Prelet als vader heeft. Vader van deze hengst is de Almé-zoon Jalisco B en in de moederlijn van Fuego vinden we het nog altijd zeer geprezen bloed van Uriël.

 

Het in de springsport uitermate gewaardeerde bloed van Almé vinden we ook in de moederlijn van Rash R terug. De moeder van Rash R, de merrie Zarah, heeft Rebel Z als vader en zijn moeder is de merrie Argentina Z, die weer Almé als vader heeft. Deze Argentina Z is een dochter van de als stammoeder van Stoeterij Zangersheide te beschouwen Heureka Z.

 

Kijkend naar de pedigree van Zenith SFN zitten de springgenen zeven generaties terug verankerd op het bloed van de in 1966 geboren Hyperion, de legendarische volbloed Lucky Boy xx, Voltaire, Mytens xx, Ladykiller xx en Furioso xx. Mede door het grote aandeel volbloed in de afstamming van Zenith lijkt dit een paard te zijn dat over voldoende bloed beschikt om dan de zwaarste internationale wedstrijden aan te kunnen.

 

Zenith SFN werd gefokt door de heer H. Voort uit Den Ham en voor Sascha was Zenith haar eerste veulen. Het tweede veulen uit deze merrie, afstammend van Kojak, springt inmiddels in de klasse ZZ. Zenith werd door zijn toenmalige eigenaar G. Meulink te Lemelerveld voorgesteld op de KWPN hengstenkeuring. De hengst drong door tot de tweede bezichtiging. Dit jaar werd Zenith, die ondertussen voor 50% in eigendom was van onze selecteur Willy van der Ham, uitgebracht in de sport door de Britse ruiter David McPherson.

 

Het was Olympisch Kampioen Jeroen Dubbeldam die de directie er op attent maakte dat hij dit paard graag zou willen berijden, omdat hij Zenith een zeer goed paard vindt. Dubbeldam zag dit paard in actie tijdens een internationaal concours in het Duitse Hagen a.T.w. Na overleg tussen directie en Van der Ham werd het paard, na in Nederland terug te zijn gekomen, bij Dubbeldam in Weerselo ondergebracht. Nadat Jeroen het paard een week had gereden, kwamen de selecteurs kijken en werden de onderhandelingen geopend. Van der Ham verwierf eerst  het gehele eigendom en verkocht daarvan, na de gebruikelijke procedures, 75% aan het SFN. Voor de goede orde. Willy van der Ham had voordat Dubbeldam de opmerking richting directie maakte, zijn mede-selecteurs reeds op de hoogte gesteld van het feit dat hij mogelijk een paard bezat dat interessant voor het SFN zou kunnen zijn!

 

Op advies van de selecteurs wordt Jeroen Dubbeldam de ruiter van het paard BMC Zenith SFN. De directie van het SFN is uiterst gelukkig met de aankoop van dit paard en de bereidheid van Jeroen Dubbeldam om dit paard aan zijn stal toe te voegen.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…