Val voor van der Vleuten in San Patrignano, Zenith springt super

 

San Patrignano (31-7-2011) - In het Italiaanse San Patrignano kwamen het afgelopen weekeinde twee paarden van het SFN in actie. Na een zeer goede wedstrijd op vrijdag ging Eric van der Vleuten zondagavond met VDL Groep Utascha SFN van start in de Grote Prijs.

 

Tot en met het derde onderdeel van de driesprong maakten Van der Vleuten en Utascha een zeer overtuigende indruk. Of Utascha een fractie te dicht onder de uitsprong kwam, is achteraf moeilijk te zeggen, feit is dat ze de breedte niet haalde. Door de onverwachte wending in de sprong was het voor Eric onmogelijk in het zadel te blijven zitten. Gelukkig verlieten zowel Utascha als Eric, weliswaar gescheiden, ongeschonden de piste.

 

Jeroen Dubbeldam had naar Italië de laatste aankoop van het SFN, BMC Zenith SFN, meegenomen, mede omdat op dit concours een drietal wedstrijden voor zevenjarige paarden op het programma stonden. In alle drie de wedstrijden kwam Zenith niet in de buurt van het hout en op zondagmiddag eindigden Dubbeldam en Zenith SFN als zesde in de finale. "Op de eerste dag sprong Zenith goed, op de tweede dag nog beter en in de finale sprong Zenith niet alleen zeer goed, maar ook had ik optimale controle. Opvallend vond ik dat in de piste waar vele opvallend vorm gegeven hindernissen in stonden opgesteld, Zenith zich door niets liet afleiden. Ik ben erg blij met dit paard!", aldus Dubbeldam.

 

Op de website van het CSI San Patrignano http://www.csi-sanpatrignano.org/risultati_2011 kunt u alle ritten bekijken. Ook die van de SFN paarden.

 

 

Jacob Melissen

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.