Val voor van der Vleuten in San Patrignano, Zenith springt super

 

San Patrignano (31-7-2011) - In het Italiaanse San Patrignano kwamen het afgelopen weekeinde twee paarden van het SFN in actie. Na een zeer goede wedstrijd op vrijdag ging Eric van der Vleuten zondagavond met VDL Groep Utascha SFN van start in de Grote Prijs.

 

Tot en met het derde onderdeel van de driesprong maakten Van der Vleuten en Utascha een zeer overtuigende indruk. Of Utascha een fractie te dicht onder de uitsprong kwam, is achteraf moeilijk te zeggen, feit is dat ze de breedte niet haalde. Door de onverwachte wending in de sprong was het voor Eric onmogelijk in het zadel te blijven zitten. Gelukkig verlieten zowel Utascha als Eric, weliswaar gescheiden, ongeschonden de piste.

 

Jeroen Dubbeldam had naar Italië de laatste aankoop van het SFN, BMC Zenith SFN, meegenomen, mede omdat op dit concours een drietal wedstrijden voor zevenjarige paarden op het programma stonden. In alle drie de wedstrijden kwam Zenith niet in de buurt van het hout en op zondagmiddag eindigden Dubbeldam en Zenith SFN als zesde in de finale. "Op de eerste dag sprong Zenith goed, op de tweede dag nog beter en in de finale sprong Zenith niet alleen zeer goed, maar ook had ik optimale controle. Opvallend vond ik dat in de piste waar vele opvallend vorm gegeven hindernissen in stonden opgesteld, Zenith zich door niets liet afleiden. Ik ben erg blij met dit paard!", aldus Dubbeldam.

 

Op de website van het CSI San Patrignano http://www.csi-sanpatrignano.org/risultati_2011 kunt u alle ritten bekijken. Ook die van de SFN paarden.

 

 

Jacob Melissen

Nieuws

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.