SFN paarden presteren zeer goed op CHIO

 

Rotterdam (28-8-2011) - Er namen afgelopen week drie paarden uit de SFN-stal deel aan het CHIO in Rotterdam en we kunnen en mogen concluderen dat ze zeer goed hebben gepresteerd. We zagen in actie BMC Zenith SFN met Jeroen Dubbeldam, BMC Floreen SFN met Ben Schröder en VDL Groep Utascha SFN met Eric van der Vleuten.

 

BMC Zenith SFN

Jeroen Dubbeldam startte op donderdag onze nieuwste aankoop in de 'Vrienden van het CHIO Prijs', een rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Aan deze wedstrijd namen 33 paarden deel, waarvan 18 foutloos wisten te blijven op een parcours met hindernissen tot een hoogte van 1.30m. De wedstrijd werd direct op tijd verreden en Dubbeldam en zijn paard deden het rustig aan en eindigden als 17de dankzij een foutloos parcours. Door de abominabele weersomstandigheden werd de wedstrijd voor jonge paarden gecanceld en verschoven naar de zaterdagochtend. Jeroen besloot niet in deze wedstrijd van start te gaan, maar bracht Zenith SFN wel aan de start van de wedstrijd om de 'Stoeterij Sterrehof Prijs' op zondagochtend. Deze wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.35 m. werd foutloos gesprongen en in de barrage legde Dubbeldam, ook nu weer beheerst rijdend maar zeer strak sturend, beslag op de vierde plek op, minder dan één tiende van een seconde achterstand van de als tweede eindigende Julia Kayser.


Dubbeldam, die zich met dit paard kwalificeerde voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken, gaat zich rustig op deze mondiale titelstrijd voorbereiden. "Ik ben zeer tevreden over dit paard en het gekke is dat voor mijn gevoel het ieder wedstrijd beter gaat".

 

BMC Floreen SFN

In de eerste wedstrijd voor Floreen op donderdagochtend, 'de CHIO Prijs' met hindernissen tot een hoogte van 1.40 m., tikte Floreen een paaltje naar beneden en eindigde daardoor als 31ste in een veld met 59 starters. Op vrijdag stond de 'O'Seven Prijs' op het programma, met opnieuw hindernissen tot een hoogte van 1.40 m. Deze wedstrijd werd in twee fasen verreden en in beide omlopen hielden Schröder en Floreen de lei schoon. Ze werden 24ste in een veld met 40 starters. Op zaterdag kreeg Floreen een rustdag, om op zondag voor het eerst van start te gaan in een rubriek met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. Ook deze wedstrijd werd direct op tijd verreden en daarin bleef Floreen andermaal foutloos. Ben deed het ook nu rustig aan en eindigde als elfde van 35 starters.

 

VDL Groep Utascha SFN

Ook nu weer maakten Eric van der Vleuten en Utascha deel uit van het Nederlandse team dat in de landenwedstrijd van start ging. Na La Baule, Rome, Sankt Gallen en Aken was Rotterdam de vijfde wedstrijd waarin 'onze' merrie van start ging. In de eerste manche presteerden Van der Vleuten en Utascha iets beneden de verwachting en noteerden twee springfouten. Er kunnen excuses worden gevonden. Utascha moest als tweede starter rijden en de tijd was krap bemeten. In een poging toch de tijd te halen reed Eric een iets te krappe wending, waardoor daar het eerste foutje ontstond en daarna had de ruiter misschien iets energieker aan de laatste lijn kunnen beginnen. In de tweede manche liet Utascha alle palen liggen, maar kreeg één strafpunt voor het overschrijden van de tijd.


Nederland eindigde in de landenwedstrijd samen met de Belgen als vierde. Als de laatste ruiter van de Franse equipe, Michel Robert, foutloos had weten te blijven had Frankrijk de landenwedstrijd gewonnen en Nederland de competitie over acht wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Robert maakte echter een springfout, waardoor Duitsland en Groot-Brittannië in een barrage dienden uit te maken wie winnaar werd van de wedstrijd en tevens wie de competitie winnend zou afsluiten. Duitsland won en kreeg daarvoor tien punten, waardoor zij op vijftig punten eindigden in de eindstand. Groot-Brittannië kreeg er zeven bij en eindigde op 47 punten als derde. Nederland, die als leider in deze competitie aan de wedstrijd in Rotterdam begon, eindigde op de gedeelde vierde plek en kreeg daarvoor 4.5 p., waardoor de Oranje equipe met 48.5 p. als tweede eindigde. Dat kostte de Nederlandse equipe niet alleen de overall zege, maar ook de ton aan euro's die daarbij hoort.

 

Utascha SFN ging ook van start in de Grote Prijs op zondag en sprong daarin fenomenaal. Helaas tikte ze een balkje naar beneden, waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de barrage. Zeer binnenkort zal bondscoach Rob Ehrens bekend maken of Eric van der Vleuten en Utascha deel gaan uitmaken van het Oranje kwartet dat in Madrid van start gaat in het Europees Kampioenschap.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.