Nieuwste aankoop heet Beegien SFN

 

De nieuwste aankoop van het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) heeft van zijn fokker de naam Beegien meegekregen. De donkerbruine ruin Beegien werd geboren op 13 april 2006 en zijn fokker is Ed Santing uit Wapenveld, die vanaf het eerste moment als certificaathouder enthousiast bij het SFN is betrokken. Vader van Beegien is de hengst Contendro II, die in 2003 op de hengstenkeuring in Holstein werd goedgekeurd als zoon van de inmiddels reeds legendarische Contender. Contender is de vader van tal van internationale springpaarden, zoals Carlo van Nick Skelton, Checkmate van Meredith Michaels en de onlangs overleden goedgekeurde hengst Cantos HBC. Op de WBFSH ranking van 2011 neemt Contender de 15de plaats in.

 

Moeder van Beegien is de merrie Van Ed, die de eveneens legendarische Quick Star als vader heeft. Op diezelfde WBFSH ranking hoeft de hengst Quick Star slechts twee hengsten boven zich te dulden, Darco en Baloubet du Rouet.

 

Beegien nam als vijfjarige deel aan de KWPN Paardendagen en werd daar door Juulia Jylas gereden. Zij plaatsten zich met gemak voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden, die in Lanaken werden verreden. Daar behaalden zij de finale.

 

Eerder dit jaar was Beegien SFN de selecteurs al opgevallen tijdens het internationale twee sterren concours De Wolden, waar hij als tweede eindigde in een wedstrijd voor vijfjarigen.

 

Tussen Ermelo en Zangersheide werd Beegien door de selecteurs van het SFN getest en dat leidde tot de afspraak dat Ed Santing medio oktober Beegien voor een periode van twee tot drie weken zou stallen bij Johan Heins, waar dit paard dan nauwkeurig getest zou kunnen worden. Deze drieweekse periode werd onlangs afgesloten en daarna hebben de selecteurs aan de directie geadviseerd om Beegien aan te kopen voor het SFN. "We hebben het paard drie weken kunnen testen. Beegien is in mijn ogen een zeer getalenteerd springpaard", aldus Johan Heins.

 

In goed overleg tussen de directie en de selecteurs is afgesproken om Beegien SFN ter beschikking te stellen van voormalig Rabo Talent van het Jaar Willem Greve te Markelo.

 

Op de website springpaardenfonds.nl is zeer binnenkort de volledige afstamming van Beegien SFN te vinden.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.