SFN Paarden doen goed mee in Hengelo

 

Hengelo (11 dec. 2011) - Tijdens Hippisch Hengelo kwamen Ben Schröder met BMC Floreen SFN, Michel Hendrix met Varanka SFN en Jeroen Dubbeldam met BMC Zenith SFN in actie. Daarnaast bracht Chantal Regter Rapide Viando SFN aan de start voor een trainingsrondje tijdens de zogenaamde 'handelsdagen'.

Het herstel van Viando gaat goed. Chantal werkt rustig en gedegen door met de Heartbreaker-zoon. Onlangs is Viando voor controle weer naar dierenkliniek De Raaphorst geweest, waar men constateerde dat het herstel en de revalidatie voorspoedig verlopen. De verwachting is dat in februari de training geïntensiveerd kan worden.

 

Jeroen Dubbeldam plaatste zich na twee foutloze ritten op donderdag en vrijdag voor de finale van de medium tour, die op zaterdagavond met een 'winninground' werd verreden. Dubbeldam plaatste zich met Zenith SFN na een foutloos basisparcours voor de tweede ronde. In deze tweede ronde noteerden zij één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Toch slaagden Dubbeldam en Zenith erin zich te plaatsen bij de beste tien en kwamen ook in actie tijdens de beslissingen brengende winninground. In die winnaarsronde noteerde Zenith een springfout op de één na laatste hindernis, een steilsprong. "Ik kwam net niet mooi uit de wending, waardoor Zenith net te dicht aan de voet van de 1.40 m. hoge hindernis kwam en de bovenste paal licht beroerde, die prompt viel. Jammer, maar het maken van dit soort foutjes behoort tot het leerproces", aldus Dubbeldam, die komend weekeinde BMC Utascha SFN meeneemt naar het internationale concours in het Spaanse La Coruna.

 

Ben Schröder bracht BMC Floreen SFN aan de start en leverde steeds uitermate nette parcoursen af. Floreen liep in de zware tour, bleef in beide kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs foutloos en eindigde eenmaal als 18de en eenmaal als 13de. In de Grote Prijs tikte de dochter van Fly High na een uiterst licht touché de voorste paal van de middelste van de driesprong, een oxer. De wijze waarop deze achtjarige nu door het parcours gaat geeft hoop voor de toekomst.

 

Varanka SFN werd door Michel Hendrix op de eerste dag aan de start gebracht van de zware tour en liep in die wedstrijd naar de zesde plaats. Ook deze dochter van Gran Corrado ontwikkelt zich prima.

Op www.uhorse.tv kunt onder het menu videocentrum de ritten van de SFN paarden in Hengelo opzoeken en bekijken. Deze dienst is niet gratis.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.