SFN paarden presteren weer goed

 

(1 februari 2010) - Tijdens het internationale CSI in het Franse Nantes had Peter Geerink Rapide Viando SFN meegenomen. Eric van der Vleuten verscheen met VDL Groep Utascha SFN in de ring.

 

Geerink bracht Viando aan de start van de wedstrijden voor zeven- en achtjarige paarden. In de openingswedstrijd stuurde Peter de van Heartbreaker afstammende ruin rustig rond. Ze bleven foutloos op de hindernissen, maar noteerden een fout voor het overschrijden van de tijd. Daardoor eindigde de combinatie op een gedeelde 13de plek. In de wedstrijd die op zaterdag werd verreden, plaatsten Geerink en Viando zich voor de barrage, die ze foutloos en in de winnende tijd afsloten. Op zondag liepen ze in een wedstrijd die direct op tijd verreden werd tegen één springfoutje aan.

 

Eric van der Vleuten kwam met VDL Groep Utascha SFN aan de start. In de eerste wedstrijd die direct op tijd werd verreden, deden beiden het kalm aan en bleven foutloos met één strafpunt voor het overschrijden van de tijd, waardoor zij als 14de eindigden. In de wedstrijd op zaterdag toucheerde de Lux-merrie een paal net even te zwaar, die prompt viel. Op zondagochtend in de 'kleine Grote Prijs' plaatsten Eric en Utascha zich voor de barrage. In die barrage legden zij beslag op een uitstekende derde plaats.

 

Eric denkt zich via de wedstrijden in Zuidlaren, Gent en Roggel samen met Utascha goed te kunnen voorbereiden op Indoor Brabant. "Ik ben over de prestaties van Utascha in Nantes zeer tevreden. De wedstrijd op zondagochtend was een zwaar parcours over hindernissen met een hoogte van 1.45 m., maar ze sprong fantastisch. De eerste twee wedstrijden waarin ik haar aan de start bracht waren voor ons allebei niet meer dan trainingsrondjes".

 

Peter denkt er nog over na of hij Viando aan de start zal brengen van het CSI Zuidlaren. "Ik weet dat nog niet. Het hangt er vanaf of ik naar de internationale wedstrijden in Warschau en Talin mag gaan".

 

Een week na Zwolle nam Rogier Linssen For Holland SFN mee naar een landelijke wedstrijd. "Ik merkte dat hij toen nog behoorlijk vermoeid was van de inspanningen die hij in Zwolle had geleverd. Ik houd hem even een paar weken thuis en ga rustig door met trainen. Over een week of drie neem ik hem weer mee naar een paar M-wedstrijden", aldus Linssen.

 

Kadans Webster SFN is weer licht in training genomen. Eind februari is hij samen met Ruben Romp weer te vinden in de boxen bij Jos Lansink.

 

Yves Houtackers is met Chesta Z begonnen aan een rustige opbouw, die hen samen in de Spaanse Sunshine Tour moet brengen.

 

Michael Greeve - afgelopen week nog op TV te zien in Editie NL met Varanka SFN - bouwt rustig verder en hetzelfde geldt voor Ben Schröder met BMC Floreen.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…