SFN paarden actief in Zwolle

 

Zwolle, 17 januari 2010 - Vier SFN paarden verschenen gedurende vier dagen in verschillende rubrieken aan de start van Zwolle International. De twee achtjarige paarden Varanka SFN met Michael Greeve (zijn zusje Dominique won zondag de Grote Prijs), Rapide Viando SFN met Peter Geerink, de zevenjarige BMC Floreen SFN met Ben Schröder en de zesjarige For Holland SFN met Rogier Linssen kwamen in actie.

 

Om met de jongste, For Holland SFN, te beginnen. Deze nakomeling van Fly High werd drie maal aan de start gebracht en sprong in de eerste wedstrijd foutloos. In de tweede en derde wedstrijd was dit jonge talent in de piste erg gefocust op een blauw bakje onder de hindernis die een sloot verbeeldde. Beide malen schoot hij in eerste instantie langs de hindernis, om er in tweede instantie foutloos overheen te springen. Duidelijk is dat door Rogier nog de nodige trainingsarbeid verzet moet worden. Aan de andere kant werd ook helder dat Linssen in korte tijd enorme vooruitgang met dit paard heeft geboekt. De zesjarige toonde op alle hindernissen veel techniek en vermogen, terwijl ook bleek dat hij goed kan schakelen in de combinaties. Het vertrouwen in dit paard, dat even onder druk heeft gestaan, is sinds het zeer goede optreden in Zwolle weer helemaal terug.

 

Ben Schröder kwam in de wedstrijden voor zevenjarigen aan de start met BMC Floreen SFN. In de eerste en derde wedstrijd bleef Floreen heel gemakkelijk foutloos. In de tweede wedstrijd tikte zij in de driesprong de voorste paal van de tweede hindernis, een oxer, af. "Op dat moment wreekt zich nog steeds de matige opleiding van dit paard in de jeugd. Toch krijg ik steeds meer controle en juist op wedstrijden als deze, met een voor jonge paarden zeer indrukwekkende ambiance, maken paarden een enorm positieve ontwikkeling door", aldus Ben op zondagochtend na de derde wedstrijd, waarin de combinatie zich voor de barrage wist te plaatsen.

 

In de eerste wedstrijd legden de paarden For Holland en Floreen beslag op de 26ste en 29ste plaats. In de tweede wedstrijd werden ze 62ste en 40ste. In de derde wedstrijd eindigden zij als 21ste en 56ste. Om in deze wedstrijden hoog in het eindklassement te eindigen, moet er door de ruiters (te) veel van de paarden worden gevraagd. Deze wedstrijden worden door selecteurs, ruiters en directie beschouwd als wedstrijden waarin de paarden geschoold moeten worden en ervaringen op moeten doen en daarin past niet het 'overnemen' van de paarden. Rustig rijden is het devies.

 

Varanka SFN en Rapide Viando SFN liepen in twee verschillende wedstrijdklassen bij de achtjarigen. Op de eerste wedstrijddag kwamen beide paarden aan de start in een 1.35 m. rubriek, waarin ze beide heel gemakkelijk foutloos bleven. Viando eindigde als elfde en Varanka als 16de in een 99 deelnemers tellend veld. Op vrijdag bracht Geerink Viando aan de start van een twee fasen wedstrijd, waarin de combinatie foutloos door de eerste manche kwam, maar door een foutje in de tweede als 17de eindigde. Varanka tikte in de eerste 1.40 m. rubriek van haar leven twee balken uit de lepels, maar de merrie oogde heel goed. Op zaterdag sprongen Varanka en Viando weer in een rubriek met hindernissen op een hoogte van 1.35 m. en daarin eindigden ze als 19de en 16de.

 

In Zwolle viel op dat alle vier SFN paarden zich steeds nadrukkelijker gaan manifesteren als zeer goede springpaarden.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…