Utascha en Viando springen zich in de kijker

 

Chesta Z en Floreen doen goed mee

 

Peter Geerink heeft het afgelopen weekeinde (27/28 februari) deelgenomen aan een wedstrijd in het Noorse Vestfold. In alle vier wedstrijden waarin Geerink met Rapide Viando SFN van start ging reden ze zich in de prijzen. Belangrijker is nog dat Viando in de vier wedstrijden met drie barrages geen springfout maakte! In de openingswedstrijd werden ze tiende. In de tweede wedstrijd werden ze tweede, in de derde legden ze beslag op de vijfde plek en in de finale op zondag eindigden ze als derde. Alle wedstrijden waren op 1.30 m niveau. In totaal verdienden Geerink en Viando ruim 15.000 Noorse Kronen, wat neerkomt op bijna € 1.900.

 

Eric van der Vleuten had VDL Groep Utascha SFN meegenomen naar het Scandinavium in Gothenburg. Daar reed Van der Vleuten de merrie op donderdagavond in een 1.40 m. wedstrijd. De combinatie liet alle hindernissen heel en kreeg alleen twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd. "De merrie voelt perfect aan. Daarom werk ik haar op vrijdag lekker door om haar op zaterdagavond in de Grote Prijs van start te laten gaan met hindernissen tot een hoogte van 1.55 m.", vertelde Eric. Deze wedstrijd bleek de zwaarste te zijn tot nu toe waarin 'onze' combinatie van start is gegaan. Van de 32 starters bleven er uiteindelijk vijf foutloos. Daaronder helaas niet de combinatie van Van der Vleuten en Utascha. Zij tikten eenmaal heel licht tegen de bovenste paal van een oxer die prompt viel, waardoor zij als negende eindigden. "Dat is echt balen, want ze gaf op iedere sprong een heel goed gevoel. En dat is niet de enige vooruitgang die we boekten. Ook het gegeven dat ik haar nu net zó door een wedstrijd als deze kan rijden als vorig jaar over een 1.40 m. parcours geeft aan dat we op de goede weg zijn! We nemen nu weer even gas terug om daarna op te bouwen naar Indoor Brabant", aldus Van der Vleuten.

 

Chesta Z SFN en Yves Houtackers zijn in Zuid Spanje om deel te nemen aan de wedstrijden in het kader van de Sunshine Tour. "Ik heb haar tot nu toe zes maal gestart en daarvan was ze vier maal foutloos. Eenmaal had ze een tijdfout en eenmaal noteerden we een springfoutje. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het geen echt zware wedstrijden zijn, maar ik zie het als een lekkere training voor Chesta", aldus Houtackers.

 

Ben Schröder kwam het afgelopen weekeinde in actie in het Belgische Gent, waar hij BMC Floreen SFN tweemaal aan de start bracht. "De eerste dag waren we dubbel nul en op de tweede dag hadden we één foutje. Ik heb echt even goed nagedacht of ik haar die tweede dag wel zou starten, omdat de bodem niet best was. Ik krijg het rijden van Floreen steeds beter voor elkaar en denk dat ze voor een zevenjarige nu heel mooi op niveau zit. Wat je merkt, is dat het paard een groot hart heeft. Mijn doel voor dit jaar is deelname aan het WK in Lanaken en daar stel ik de gehele planning op af", aldus Ben.

 

Rogier Linssen had het afgelopen weekeinde For Holland SFN meegenomen naar een L- en een M-wedstrijd in Roggel en in beide wedstrijden bleef de combinatie foutloos. "Het is en blijft een beetje een boefje, maar For Holland is wel een echt springpaard. Ik werk haar nu toe naar de wedstrijd over drie weken in Roggel en ga daarna lekker wat wedstrijden voor zesjarige paarden", aldus Rogier.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…