Van der Vleuten derde in Open Brits Kampioenschap

 

Birmingham (9 april 2010) - Eric van der Vleuten is in het Open Brits kampioenschap voor springruiters als derde geëindigd. De uit Mierlo afkomstige ruiter behaalde deze derde plaats dankzij het constant goed presteren met drie paarden. Met VDL Groep Kaid wist hij op zaterdagavond een wedstrijd met hindernissen van een hoogte van 1.50 m. die direct op tijd werd verreden, winnend af te sluiten. Met VDL Groep Cannelina zette hij ook een goed resultaat neer op vrijdag. Op zaterdagavond deed Van der een beroep deed op VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro).

 

"Ik had op zaterdagavond Robert Whitaker met USA Today (Heartbreaker x Capitol I) en Ellen Whitaker met Equimax Ocolado (Habsburg x Calavdos), voor me staan, waardoor drie KWPN fokproducten aan de leiding gingen in dit Open Brits kampioenschap", vertelde Eric van der Vleuten. Hij vervolgde: "Ik kreeg in de eerste manche een foutje op de laatste hindernis, een hele hoge steilsprong, die door Utascha heel licht met het voorbeen werd getoucheerd. Zowel Ellen als haar neef Robert Whitaker bleven foutloos. In de tweede manche werden de hindernissen erg zwaar. Er stonden vijf steilsprongen in dat parcours die alle een hoogte hadden van 1.65 m. Ik bleef foutloos net als Ellen Whitaker, die door een foutje van Robert haar neef voorbij ging. Ik bleef derde.

 

Van de twintig starters in de eerste manche bleven er zeven foutloos en in de tweede manche vier van de acht. Slechts drie combinaties, waaronder de winnaar van het Open Brits kampioenschap voor springruiters Ellen Whitaker, slaagden er in om een dubbele foutloze rit te noteren", aldus Van der Vleuten, die er nog over nadenkt of hij naar het Nederlands kampioenschap springen, dat in zijn achtertuin in Mierlo wordt verreden, via een lichte wedstrijd in Lummen of via het CSI in Antwerpen zal gaan. "Persoonlijk gaat mijn voorkeur er naar uit om de route via Lummen te kiezen, om daar even iets gas terug te nemen", aldus Eric, die met zijn derde plek 7.170,- Britse ponden verdiende. Ellen Whitaker pakte de met 25.170,-- Britse ponden gevulde hoofdprijs, terwijl haar neefje zich met 9.770,-- ponden tevreden moest stellen.

 

Eric reed op donderdag VDL Groep Utascha SFN dankzij een foutloos maar rustig gereden parcours over hindernissen met een hoogte van 1.50 m. die direct op tijd werd beslist naar een negende plek in de rangschikking. Op woensdag noteerde de combinatie een licht foutje in de inlooprubriek.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…