VDL Groep Utascha SFN naar Falsterbö

 

(5 juli 2010) - Bondscoach Rob Ehrens heeft voor de derde maal dit jaar een beroep gedaan op Eric van der Vleuten en de merrie VDL Groep Utascha SFN om deel uit te maken van het Oranje kwartet, dat komende vrijdag 9 juli van start gaat in de vijfde Meydan FEI Nations Cup wedstrijd van het seizoen.

 

"Ik begrijp dat de certificaathouders van mening zijn dat we deze merrie zeer gedoseerd in moeten zetten. Ze is pas negen jaar en dus is voorzichtigheid geboden. Als we kijken hoe we haar dit jaar tot nu toe hebben ingezet dan is dat zeer weloverwogen gebeurd, waarbij we waken voor welke vorm van overbelasting dan ook.

 

In de aanloop naar het NK in Mierlo (29 april tot 2 mei) heb ik haar gereden, daarna in Antwerpen (22 - 25 april). Vervolgens kwam Eindhoven (13 - 16 mei) en de Nations Cups in Rome ( 27 tot en met 30 mei) en Rotterdam (17 - 20 juni), de Global Champions Tour in Monte Carlo (4 - 26 juni) en nu de Nations Cup in Falsterbö (8 - 11 juli). In alle wedstrijden, met uitzondering van Mierlo, heeft ze daarnaast steeds één lichte wedstrijd als inloopwedstrijd gesprongen. In Rome mocht ze alleen in de eerste manche van de landenwedstrijd van start gaan, vandaar dat ik haar op zondag nogmaals aan de start heb gebracht van een lichte wedstrijd. In Rotterdam heeft ze beide manches van de landenwedstrijd gelopen. In Mierlo heeft ze in vier dagen drie wedstrijden gesprongen die meetelden voor het Nederlands kampioenschap.

 

Daaruit blijkt wel dan we de merrie uiterst selectief en terughoudend inzetten. Ik ben heel blij met dit paard en realiseer me heel goed dat er een mooie toekomst voor ons ligt. Dat is dan ook de reden dat we niet naar Aken gaan. Dat zou te veel worden voor haar", vertelde Eric van der Vleuten. 

 

Naast Eric gaan in Falsterbö van start Marc Houtzager met HBC Tamino, Leopold van Asten met VDL Groep Santana B en Jur Vrieling met zijn nieuwe aanwinst VDL Bubalu.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…