Nieuws over BMC Floreen SFN, Kadans Webster SFN en Rapide Viando SFN

 

BMC Floreen SFN en Kadans Webster SFN op schema

 

Veeningen (26 juli 2010) - Tijdens het internationale twee sterren concours hippique CH De Wolden in Veeningen kwamen Ben Schröder met BMC Floreen SFN en Ruben Romp met Kadans Webster SFN in actie in wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden.

 

Beide paarden lieten in deze wedstrijden zeer goede prestaties zien. Gesprekken met beide ruiters maken duidelijk dat zij met hun paarden op schema liggen richting de KWPN kampioenschappen in Ermelo en het WK voor jonge springpaarden, eind september in Lanaken.

 

"Met BMC Floreen SFN ben ik eindelijk zo ver dat ik haar zonder druk door de parcoursen kan sturen. Dat heeft mij veel tijd gekost, maar nu laat ze zich perfect rijden. Ik kan haar niet alleen goed sluiten, maar ook zonder problemen te krijgen naar voren wegrijden. Dat vertaalt zich in nette ritten. De merrie heeft in de tijd dat ze bij me is een mooi sportlichaam gekregen en ze heeft zich heel goed ontwikkeld. Ik neem haar regelmatig mee naar wedstrijden en we richten ons nadrukkelijk op de wereldkampioenschappen voor jonge paarden op Zangersheide. In De Wolden maakte ze in twee wedstrijden één foutje, maar in de finale wedstrijd bleef ze zonder problemen foutloos en eindigde ze als vijfde. Als ik met de selecteurs spreek zijn ze zeer tevreden over de ontwikkelingen die Floreen bij mij doormaakt", aldus Ben Schröder.

 

Ruben Romp kwam in deze zelfde wedstrijden aan de start met Kadans Webster SFN. Ruben richt zich met dit paard ook op de wereldkampioenschappen in Zangersheide, maar eerst willen zij nog deelnemen aan de KWPN kampioenschappen voor zevenjarige paarden eind augustus in Ermelo. "Ik heb mij eerst gericht op de Europese kampioenschappen voor Young Riders en nu die voorbij zijn, stel ik me nieuwe doelen. De afgelopen maanden heb ik het werk met Kadans Webster SFN rustig opgepakt en tijdens het CH De Wolden bleek dat die aanpak vruchten afwerpt. Kadans Webster SFN sprong prima, was scherp en heeft vertrouwen. Daarbij laat dit paard zich zeer goed rijden. We deden het op deze wedstrijd heel bewust rustig aan, omdat het best pittige parcoursen waren en er voor een jong paard veel te kijken was. "

 

 

Rapide Viando SFN

 

Peter Geerink doet het met Rapide Viando SFN nog steeds rustig aan.

 

"Nadat er eerst een hoge hoefzweer werd geconstateerd, blijkt Viando nu last te hebben van een lichte kneuzing van de zool van de hoef. Ik denk persoonlijk dat beide lichte blessures bijna tegelijkertijd zijn ontstaan. Jammer dat hierdoor een gedeelte van het buitenseizoen aan ons voorbij is gegaan, maar we nemen de tijd om het paard volledig te laten herstellen", aldus Geerink.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…