VDL Groep Utascha SFN & WEG Kentucky artikelen

 

VDL Groep Utascha maakt misstap op sloot

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Eric van der Vleuten (Mierlo) en VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) maakten in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap voor springruiters een zeer sterke indruk. De pas negenjarige merrie kwam in het technisch uiterst lastige parcours nergens serieus in de problemen op de verticaal opgestelde bouwsels van parcoursbouwer Conrad Homfeld. Op de sloot zette de merrie helaas een beentje in het water en dat betekende vier strafseconden die bij de tijd van 76.55 sec. opgeteld moesten worden.

 

Voorlopig staat Van der Vleuten na 21 van de 121 starters op een vierde plek in het klassement. "De merrie sprong fantastisch, maar in de draai naar de sloot kon ik kiezen voor de binnenbocht of buitenom gaan. Dit is een jachtspringconcours en daarom nam ik het risico van de binnenbocht. Ik wam een fractie dicht bij de sloot en daardoor hadden we in de laatste galopsprong voor de afzet net niet voldoende schwung naar voren om de overkant foutloos te halen. VDL Groep Utascha SFN deed een ultieme poging omhoog te springen om zo toch nog foutloos de overkant te halen, maar dat lukte dus net niet", vertelde Eric, die het parcours als uiterst fair omschreef, met een grote variatie aan afstanden tussen de hindernissen. "Soms moet je een korte afstand rijden tussen twee hindernissen en dan weer is het juist een grote afstand. Utascha bleef gedurende het gehele parcours heel goed haar best doen en we kunnen met vertrouwen naar de komende twee wedstrijddagen uitkijken", aldus Van der Vleuten.

 

 

Utascha SFN gaat te vroeg af in driesprong

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - De eerste starter van het Oranje kwartet - Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN - die van start ging in het tweede onderdeel van het wereldkampioenschap voor springruiters in het Amerikaanse Lexington, verliet de ring met twee springfouten. Vooral de eerste fout, op de uitsprong van de driesprong, was een forse.

 

"We kwamen perfect bij de eerste hindernis van deze combinatie aan en sprongen ook fijn over de tweede. Op weg naar de uitsprong van deze driesprong, een imposante oxer, vergiste mijn merrie zich. In plaats van twee galopsprongen te maken dacht Utascha de afstand in anderhalve galopsprong te kunnen overbruggen. Dat lukte dus niet. Dit is jammer, omdat het zelfvertrouwen van het paard door zo'n fout geschaad kan worden. Aan de andere kant sprong Utascha wel weer fenomenaal door de laatste lijn. De fout die we op de sloot kregen, wijt ik aan het feit dat we na de zware fout even de balans kwijt waren. Jammer was ook dat we bij de acht strafpunten ook nog een strafpunt kregen voor het overschrijden van de tijd", aldus Eric van der Vleuten, direct na het rijden van zijn rit, die hem na 39 starters op een 20e positie in het individuele klassement plaatste. Met nog ruim 80 ruiters te gaan zal dit niet zijn eindstand zijn.

 

Op woensdag is de derde wedstrijd voor de springruiters, en pas dan zal bekend zijn welk land zich wereldkampioen 2010 mag gaan noemen.

 

 

Van der Vleuten trekt zich terug

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Eric van der Vleuten (Mierlo) en VDL Groep Utascha SFN hebben zich voor de tweede manche van de landenwedstrijd teruggetrokken. Nederland, dat tijdens deze wedstrijd voor landenteams teleurstellend presteerde, neemt de 15de plaats in en kan zich niet verder verbeteren.

 

"Ons doel is heel nadrukkelijk de Olympische Spelen van 2012 en deze kampioenschappen kwamen voor mij verrassend vroeg. De vraag die oprees was of wij van deze negenjarige nog eens een extra krachtsinspanning moesten vragen, of dat het genoeg was geweest. Wij vonden het genoeg. Utascha is topfit en ze gaan nu een paar maanden op vakantie", aldus Eric van der Vleuten.

 

De overige drie Nederlandse springruiters komen vandaag nog wel in actie in de derde wedstrijd. Jur Vrieling en Harrie Smolders starten in het middaggedeelte, dat om 19.00 uur Nederlandse tijd begint en Marc Houtzager in het avond gedeelte, dat om 01.20 uur Nederlandse tijd begint. Daarna is bekend wie de medailles voor de teams mogen verdelen, maar dan is het bij ons reeds diep in de nacht.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.