Paul Nouwen overleden

 

Op maandag 18 mei is in zijn woonplaats Rotterdam op 74-jarige leeftijd Paul Nouwen overleden. Nouwen, die vanaf het eerste moment zeer positief stond ten opzichte van het Springpaarden Fonds Nederland, hoefde dan ook geen seconde na te denken voordat hij 'ja' zei tegen de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen.

 

Uiterst humorvol, relativerend tot op het bot en altijd kijkend met een net iets andere blik, hanteerde Paul Nouwen de voorzittershamer in de vergaderingen van de Raad van Commissarissen van het Springpaarden Fonds. Daarbij kon hij zich volledig vinden in de doelstellingen van het SFN en de wijze waarop daaraan door de directie inhoud werd gegeven. Op 9 mei verwoordde hij dat in De Wijk ongeveer als volgt. "Deze bijeenkomst is een perfecte aandeelhoudersvergadering, want u kunt met eigen ogen zien hoe uw geld wordt besteed. Wat in mijn ogen net zo belangrijk is: u kunt zelf zien hoe goed uw geld is geïnvesteerd. Dat kunt u weten, want u heeft verstand van paarden, en bij hoeveel andere bedrijven kunt u dat? Die produceren producten waar u helemaal geen verstand van heeft", aldus Nouwen.

 

In de hippische wereld was Nouwen een graag geziene persoonlijkheid. Hij vertelde altijd met veel plezier over zijn eigen ervaringen als jockey. Nouwen voelde zich nog steeds nauw betrokken bij het wel en wee van de draf- en rensport en was dan ook regelmatig op de renbaan te vinden.

 

Paul Nouwen was, voordat hij de overstap maakte naar de ANWB, directeur van Nationale Nederlanden en in een tijd dat de dressuursport zich qua belangstelling het beste liet vergelijken met kaatsen en fierljeppen besloot hij een dressuurcompetitie financieel fors te gaan ondersteunen. Deze competitie is bekend is geworden onder de naam Nationale Nederlanden Dressuurcompetitie. Een competitie die het voor heel veel combinaties gemakkelijker maakte om de stap naar een hoger niveau in de dressuursport te zetten.

 

Met het heengaan van Paul Nouwen is een inspirerende persoonlijkheid overleden, die in al zijn functies zijn liefde voor het paard en de sport met paarden in alle facetten op eigen wijze bleef uitdragen.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…