VDL Groep Utascha SFN weergaloos

 

De achtjarige merrie VDL Groep Utascha SFN was in de Grote Prijs (1.50 m.) van het NIC Assen werkelijk weergaloos. In de wedstrijd plaatste zij zich heel gemakkelijk voor de barrage, waarin slechts zeven ruiters van de 49 combinaties startgerechtigd waren.

 

"Ik heb heel bewust naar deze Grote Prijs toegewerkt. In Oslo heb ik haar in de medium tour gestart en daar wonnen we de finale. In Helsinki vorige week heb ik haar gestart in de Grote Prijs, die op zaterdag werd verreden met hindernissen van een hoogte tot 1.60 m. Nu in Assen hebben we weer een stapje terug gedaan, met de derde plaats als resultaat", aldus Eric van der Vleuten.

 

"Op vrijdag bleef Utascha SFN foutloos in een wedstrijd over hindernissen van 1.45 m. Daarin heb ik heel rustig gereden - 22 seconden langzamer dan de winnaar - maar wel foutloos. We werden daarin 18de. Op zaterdag heeft ze rust gehad en op zondag was de Grote Prijs. Dat was best een lastige wedstrijd, want de helft van het deelnemersveld kreeg twee of meer springfouten. Utascha kreeg werkelijk nergens een probleem en bleef heel gemakkelijk foutloos", aldus Eric.

 

Zeven combinaties vertrokken in de barrage en daarin diende Van der Vleuten als tweede van start te gaan. Ook nu bleef 'onze' combinatie foutloos. "Het liep niet helemaal zoals ik zelf graag had gewild. We bleven weliswaar opnieuw zonder enig probleem foutloos, maar ik moest een paar keer toch even die kleine ophouding maken die je niet moet maken als je wilt winnen. In Oslo kon ik steeds de eerste afstand pakken, waardoor ik bijna zeker wist dat we gewonnen hadden toen we door de finish kwamen. Dat gevoel had ik nu, achteraf terecht, net niet. Ik wist dat het sneller kon dan de 39.59 seconden die wij hadden gerealiseerd".

 

Het kon inderdaad nog ruim een seconde sneller en de snelste tijd werd gerealiseerd door Michael Greeve uit De Schiphorst, de stalruiter van Johan Heins, met Ronaldo, die na 38.42 sec. de chronometers in de bomvolle TT Hall stil liet staan. Greeve, die ook SFN Varanka berijdt, was dolgelukkig met zijn zege. "Het is voor het eerst dat ik in een internationale drie sterren wedstrijd van start ga en dan gelijk winnen? Ik kan mijn geluk niet op!".

 

Tussen Greeve en Van der Vleuten nestelde zich nog Uriel Taken met Rendez Vous.

 

Utascha SFN was in deze Grote Prijs één van de in totaal acht paarden die acht jaar zijn en naast Utascha plaatste alleen Unique van de Amerikaanse Laura Kraut zich voor de barrage. Johan Knaap, directeur van het KWPN, zei het als volgt: "Wat heeft die merrie een kwaliteit. Ze sprong ook in de barrage met enorm veel overtuiging. Haar derde plaats heeft ze verdiend op basis van pure techniek. De twee combinaties die voor haar eindigden hadden het geluk dat alle palen tijdens hun barragerit in de lepels bleven liggen. Dat geluk heb je nodig om te kunnen winnen, maar kijkend hoe VDL Groep Utascha SFN de derde plaats veroverde kan dat alleen maar het vertrouwen in deze merrie versterken".

 

In de Telegraaf vonden we op maandag het volgende citaat: “De andere twee foutloze combinaties in de barrage waren Uriel Taken met Rendez Vous (39.37 sec.) en Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN (39.59 sec.). Utascha is eigendom van het SFN, een deels ideëel beleggingsfonds gericht op springpaarden onder de vlag van Van Lanschot Bankiers. Utascha SFN stelt de beleggers allerminst teleur, want de derde plaats in Assen was niet haar eerste wapenfeit. Haar ster stijgt snel”.

 

Het ligt in de bedoeling van Eric van der Vleuten om VDL Groep Utascha SFN nu een paar weken rust te geven. "We gaan even een stapje terug en misschien dat ik haar meeneem naar Maastricht".

 

Peter Geerink kwam tijdens het NIC Assen met Rapide Viando SFN aan de start. In de eerste wedstrijd op vrijdag liepen zij tegen twee springfouten aan en in de tweede wedstrijd op zaterdag bleven zij in een wedstrijd direct op tijd met hindernissen van 1.40 m. netjes foutloos.

 

Jacob Melissen

 

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.