Varanka en Viando deden ook in Hengelo goed mee

 

Hengelo, 13 december 2009. Het elf dagen durende evenement Hippisch Hengelo telde onder de ruim duizend deelnemende paarden ook twee Springpaarden Fonds Nederland paarden. Peter Geerink bracht Rapide Viando SFN drie maal aan de start van de zogenaamde 'Small Tour' wedstrijden, terwijl Michael Greeve aan de start verscheen met Varanka SFN in de wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden.

 

In de eerste wedstrijd op donderdag telde het deelnemersveld maar liefst 90 combinaties en Geerink stuurde Rapide Viando SFN daarin naar een voortreffelijke vijfde plaats. In de wedstrijd op vrijdag met 77 namen op de startlijst deden Geerink en Viando het rustig aan en eindigden na een foutloze ronde met een 36ste plaats mooi in de middenmoot van het veld. In de finale van deze 'Small Tour', met hindernissen tot een hoogte van 1.35 m., drongen van de 39 starters 17 door tot de barrage en daarin eindigden Geerink en Viando SFN als tweede. Vooral de overtuigende wijze van springen van deze zoon van Heartbreaker gedurende alle drie de wedstrijden geeft veel vertrouwen.

 

Varanka SFN werd uitgebracht in de wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden. Ook deze wedstrijden gingen over hindernissen met een hoogte van 1.35 m. In de eerste wedstrijd noteerde onze combinatie één springfoutje en eindigde daarmee op de 35ste plaats in een veld met 77 starters, waarvan er 30 foutloos waren gebleven. In de tweede wedstrijd op vrijdag liep het zoals Michael Greeve het graag wilde, want de combinatie plaatste zich voor de barrage dankzij een voortreffelijke foutloze ronde. In die barrage met 19 deelnemers werd erg hard gereden voor de winst. Michael reed scherp en kort, zonder te jakkeren en eindigde daarmee op een voortreffelijke vijfde plaats. In de finale op zondag leek het er een beetje op of de dochter van Gran Corrado iets vermoeid was. In de driesprong maakte ze op de uitsprong een licht foutje, waardoor ze uiteindelijk als 22ste eindigde.

 

Beide paarden zijn op 1 januari acht jaar en zullen dan aan hun internationale carrière gaan beginnen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen enkele paarden van het Springpaarden Fonds Nederland aan de start komen tijdens de wedstrijden in het Groningse Zuidbroek en in Zwolle.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…