SFN paarden presteren ook in Roggel goed

 

Tijdens het concours Midden Limburg te Roggel, dat tijdens de Paasdagen plaatsvond, hebben de paarden in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland wederom zeer goed gepresteerd.

 

In Roggel is er sprake van grote rubrieken. Zo kwamen in de wedstrijd op Paasmaandag - met dank aan Van Lanschot Bankiers voor de sponsoring van het evenement - voor vijfjarige paarden maar liefst ruim 150 combinaties aan de start. Onder deze combinaties ook Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN. Boerekamps wist de van Hors la Loi II afstammende vos gemakkelijk foutloos rond te sturen over het pittige basisparcours en daarna bleef hij in de barrage eveneens foutloos. De combinatie eindigde op de dertiende plaats en hun resultaat was 0 en 0 in 34.50 seconde.

 

Omdat het deelnemersveld zo immens groot was waren er twee klassementen. In de klasse voor 1.30 m paarden had men in de openingswedstrijd op vrijdag zelfs drie klassementen, omdat in deze rubriek 138 ruiters hun paarden zadelden. Eric van der Vleuten stuurde VDL Groep Utascha SFN zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos rond en eindigde in één van de drie klassementen op de derde plaats. In de tweede wedstrijd maakte Utascha in het barrageparcours een licht foutje en eindigde op de 13de plek. "Dit was haar eerste foutje dat ze maakte sinds ze weer terug is in de sport en ik ben daar niet ongelukkig mee. Weten we ook weer dat ze echt wel een foutje kan maken", relativeerde Van der Vleuten dit optreden.

 

In de finalewedstrijd voor de 1.30 m paarden, die ook met barrage werd verreden, bleven Van der Vleuten en Utascha twee maal foutloos en eindigden op de vijfde plaats. In rubrieken met zulke grote aantallen paarden aan de start is het bijna alleen mogelijk om te winnen wanneer alle capaciteiten van de paarden worden aangesproken. Winnen in deze rubrieken is voor de paarden die in bezit zijn van Springpaarden Fonds Nederland geen noodzaak. De wedstrijden dienen voor onze paarden als opleiding en scholing. Dat is de opdracht die de ruiters mee hebben gekregen van de selecteurs.

 

Gezien de wijze waarop de beide SFN paarden de afgelopen indoor periode hebben gepresteerd kunnen we met vertrouwen het komende buitenseizoen tegemoet zien. Temeer omdat het er op dit moment echt op lijkt dat we twee paarden bezitten die in hun eigen leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoren.

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.