SFN paarden presteren ook in Roggel goed

 

Tijdens het concours Midden Limburg te Roggel, dat tijdens de Paasdagen plaatsvond, hebben de paarden in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland wederom zeer goed gepresteerd.

 

In Roggel is er sprake van grote rubrieken. Zo kwamen in de wedstrijd op Paasmaandag - met dank aan Van Lanschot Bankiers voor de sponsoring van het evenement - voor vijfjarige paarden maar liefst ruim 150 combinaties aan de start. Onder deze combinaties ook Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN. Boerekamps wist de van Hors la Loi II afstammende vos gemakkelijk foutloos rond te sturen over het pittige basisparcours en daarna bleef hij in de barrage eveneens foutloos. De combinatie eindigde op de dertiende plaats en hun resultaat was 0 en 0 in 34.50 seconde.

 

Omdat het deelnemersveld zo immens groot was waren er twee klassementen. In de klasse voor 1.30 m paarden had men in de openingswedstrijd op vrijdag zelfs drie klassementen, omdat in deze rubriek 138 ruiters hun paarden zadelden. Eric van der Vleuten stuurde VDL Groep Utascha SFN zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos rond en eindigde in één van de drie klassementen op de derde plaats. In de tweede wedstrijd maakte Utascha in het barrageparcours een licht foutje en eindigde op de 13de plek. "Dit was haar eerste foutje dat ze maakte sinds ze weer terug is in de sport en ik ben daar niet ongelukkig mee. Weten we ook weer dat ze echt wel een foutje kan maken", relativeerde Van der Vleuten dit optreden.

 

In de finalewedstrijd voor de 1.30 m paarden, die ook met barrage werd verreden, bleven Van der Vleuten en Utascha twee maal foutloos en eindigden op de vijfde plaats. In rubrieken met zulke grote aantallen paarden aan de start is het bijna alleen mogelijk om te winnen wanneer alle capaciteiten van de paarden worden aangesproken. Winnen in deze rubrieken is voor de paarden die in bezit zijn van Springpaarden Fonds Nederland geen noodzaak. De wedstrijden dienen voor onze paarden als opleiding en scholing. Dat is de opdracht die de ruiters mee hebben gekregen van de selecteurs.

 

Gezien de wijze waarop de beide SFN paarden de afgelopen indoor periode hebben gepresteerd kunnen we met vertrouwen het komende buitenseizoen tegemoet zien. Temeer omdat het er op dit moment echt op lijkt dat we twee paarden bezitten die in hun eigen leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoren.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…